Foto: Shutterstock
Līdz ar plānu kalšanu par to, ko likt svētku galdā, nevajadzētu aizmirst arī par galda klājumu kā tādu – kādu galdautu klāt, kādus aksesuārus izmantot un kā oriģināli izcelties šogad. Ja pašam aptrūkušās idejas, mēs nākam talkā ar ne vienu vien īstenošanas vērtu piemēru no Instagram dzīlēm, kas patiesībā nemaz neprasīs daudz laika.

Ja nu pēc eglītes rotāšanās vēl pāri palikušas košās bumbas, liec tās lieta galda noformēšanā. Galda vidū izveido celiņu no skuju zariem, kuros tad saspraust vai iekarināt bumbas. Pa starpai kāda svece, un grezns noformējums gatavs!

Ja nav nekā daudz mājās no rotājumiem, uzklāj iecienīto galdautu, bet galda vidū liec paplāti ar svecēm, starp tām saliekot kādus zariņus, kanēļa standziņas vai čiekurus. Starp citu, čiekurus droši var izbārstīt pa visu galdu – tie ļoti gaumīgi papildinās noformējumu.

Galda celiņu var veidot no egļu zariem, bet starp tiem ievīstīt arī lampiņu virteni, kas ļoti grezni papildinās noformējumu.

Ja esi iecerējis katram viesim nolikt arī galda salveti, ietin tajā piederumus, nostiprinot ar kādu striķīti un piesienot, piemēram, kanēļstandziņu ar kadiķa zaru.

A photo posted by Cristina (@ccotof) on Dec 21, 2016 at 5:12pm PST

Pavisam feina ideja – koka dēlītis kā paliktnis šķīvjiem. Ja to mājās ir labi daudz, kāpēc gan neizmantot šādi?

A photo posted by Marie Nichols (@marienichols) on Dec 21, 2016 at 5:33am PST

Dažkārt nemaz nevajag daudz. Daži kadiķa zari galda vidū, greznie svečturi un dekoratīvam papildinājumam granātāboli, kas ar sarkano nokrāsu vieš svinīgāku kopskatu.

Ja nav pienācīgu svečturu, var izmantot metāla formītes, kuros parasti cep dažādus groziņus un kūciņas.

Lūk, pasakaina ideja, kā izveidot ko līdzīgu vāzēm. Papīra maisiņos, kas pieskaņoti galda klājumiem, liec jebkādas vāzes un tajās izkārto egļu vai kadiķu zarus, iekarini mantiņas, bumbiņas un apkārt tiem sveces, čiekurus un citus dekoratīvus elementus.

A photo posted by greg sukendro (@gregsukendro) on Dec 17, 2016 at 3:40pm PST

Gadījumā, ja kūku stendu nav paredzēts rotāt ar pagatavotajiem kārumiem, izmanto to rotājumu izlikšanai. Eglīšu bumbas, konfektes zelta vai sudraba papīrīšos, spīdīgās bārkstis un vēl kāda piparkūka – tas viss kopā izskatīsies par ļoti atbilstoši svētkiem.

Arī uz kūkas šķīvja, kas ir uz vienas kājas, var izmantot šādam nolūkam. Atceries, ka galda klājumā skaisti izskatīsies dažādi akcenti dažādos augstumos. Ja viss būs vienā līmenī, kopskats nebūs tik iespaidīgs kā tad, ja noliksi arī kaut ko augstāku, šajā gadījumā – kūku šķīvi.

Ziemassvētkiem piestāv krāsu salikums baltais ar zaļo, taču dzīvīgumam var izmantot kaut ko papildu sudraba vai sarkanu. Atceries zelta likumu - ja galda klājumā ievērosi noteikumu par trīs krāsu kombinēšanu, viss izdosies!

Ar vārdiem aprakstītas piparkūkas izmanto kā galda kartes, galda vidū izbārsti lielogu dzērvenes košākam kopskatam, pie galda piederumiem noliec rozmarīna zariņu svaigam aromātam un šķīvjus dekorē ar egļu, eikalipta vai citiem zaļiem zariņiem. Liec lietā to, kas pieejams un kas atrodam tuvākajā apkārtnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!