Vienkārši un garšīgi – smēriņi ātrām darbdienu uzkodām: 21 kārdinoša recepte
Foto: Shutterstock

Ja no rītiem, darba pārtraukumos vai starp ēdienreizēm vēlies sevi palutināt ar ko sātīgāku, vērts iepriekšējā vakarā vai, ja ir laiks, pusdienās sagatavot kādu smēriņu, ko ziest uz kārtīga sendviča. Lūk, dažas garšīgas idejas un padomi, ko ziežamu ātri pagatavot, lai notiesātu ar maizītēm vai paķertu līdzi uz darbu, ievīstot lavašā vai tortiljā!

Tā kā dažādu aknu pastētes ir lieta, kuru gatavošanai vajadzīgs vairāk laika, apzināti šos smēriņus sarakstā neiekļāvām. Bet, tas nenozīmē, ka "pastēti" nevar pagatavot no zivju konserviem, vārītām pupiņām, zirņiem vai pat sēnēm. Galvenais, lai maizīšu papildinājums ir garšām bagātīgs un pēc notiesāšanas rada sāta sajūtu.

Vienkārši un garšīgi – smēriņi ātrām darbdienu uzkodām: 21 kārdinoša recepte
Foto: Shutterstock

Pavisam ātrus smēriņus var pagatavot, izmantojot kādu svaigo sieru vai biezpienu. Piemēram, krēmsieram pievienojot sarīvētus redīsus, sasmalcinātu kūpinātu lasi vai olīvas, iegūsi ļoti gardu papildinājumu vien desmit minūšu laikā. Šeit gan noderēs vērtīgais padoms – visu kārtīgi sasmalcini! Lai krēmsiers, rikota vai biezpiens sajauktos ar piedevām, nepieciešams, lai pievienotās sastāvdaļas būtu pietiekami smalkos gabaliņos.

Pievieno krējumu, jogurtu, eļļu vai citronu sulu vieglākai ziešanai, ja vēlies, lai smēriņš iegūtu vislabāko tekstūru. Krējums un jogurts derēs krēmsieram un citiem sieriem. Citronu sula paspilgtinās jebkura smēriņa garšu un palīdzēs neapbrūnēt, piemēram, avokado. Bet eļļu pievieno pesto līdzīgajām kaltēto tomātu pastētēm un tapenādēm, kas pagatavotas no olīvām, pupiņām un citām sastāvdaļām – eļļa palīdzēs sastāvdaļām neapkalst.

viltotie ikri, siļķe, pastēte
Foto: iStock

Lai iegūtu pavisam vienmērīgas konsistences ziežamos krēmus, vērts sastāvdaļas sasmalcināt ar virtuves kombaina palīdzību. Tā varēsi samalt gan apceptus šampinjonus, gan novārītās pupiņas, turku zirņus un pat cietos riekstus. Bet, kad smēriņš maizītēm pagatavots, centies to notiesāt pāris dienu laikā – tas būs pavisam svaigs un gards aptuveni 2–3 dienas. Ikdienā zied uz maizītēm, izmanto kā lavaša vai tortiljas pildījumu, bet svētku reizē ķeksē no trauciņa ar stienīšos sagrieztiem dārzeņiem, kukurūzas čipsiem, siera standziņām vai ķiploku grauzdiņiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form