Vienkāršs knifs, kā ledusskapī saglabāt svaigus zaļumus pat divas nedēļas
Foto: Shutterstock

Vasaras sezonā reibinoši smaržojošās dilles, pētersīļi, baziliks un citi zaļie laksti vai plīst no sulīguma un vitamīnu pārbagātības, tādēļ tos jāšķin visos iespējamos veidos. Šoreiz atklāsim vienkāršu knifu, kā rīkoties, lai no tirgus pārnestās vai laukiem atvestās lekno zaļumu buntes trakajā karstumā neapvīstu jau pēc pāris dienām.

Pareizi uzglabājot zaļumus ledusskapī, tie savu sulīgumu, aromātu un garšas īpašības saglabās pat divas nedēļas, apgalvo "Povarenok", skaidrojot, kas darāms.

Zaļumus pāršķiro, nogriežot bojātās daļas un noskalo zaļumus zem ūdens strūklas. Tad liek piemērota lieluma bļodā vai citā traukā un pārlej ar vēsu ūdeni. Trauku liek ledusskapī uz 10-12 stundām.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kā pareizi uzglabāt sīpollokus, lai tie pārāk ātri neapvīstu.

Izņem trauku no ledusskapja, ūdeni nolej, nogriež zaļumiem kātu daļas.

Zaļumu kātus var ielikt polietilēna maisiņā un ievietot saldētavā, lai izmantotu buljona vārīšanai, vai arī sasmalcināt, iebērt aizvākojamā plastmasas trauciņā, sasaldēt un izmantot kā piedevu zupām un sautējumiem.

Aizvākojamas plastmasas kastes vai cita piemērota trauka apakšā liek vairākās kārtās salocītu marli, uzsūcoša materiāla dvielīti vai citu auduma gabalu, liek traukā zaļumus, pārāk cieši nesablīvējot. Traukam uzliek vāku, ievieto to ledusskapī un bauda svaigus zaļumus vismaz divas nedēļas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form