Foto: Shutterstock
Vasaras sezonā reibinoši smaržojošās dilles, pētersīļi, baziliks un citi zaļie laksti vai plīst no sulīguma un vitamīnu pārbagātības, tādēļ tos jāšķin visos iespējamos veidos. Šoreiz atklāsim vienkāršu knifu, kā rīkoties, lai no tirgus pārnestās vai laukiem atvestās lekno zaļumu buntes trakajā karstumā neapvīstu jau pēc pāris dienām.

Pareizi uzglabājot zaļumus ledusskapī, tie savu sulīgumu, aromātu un garšas īpašības saglabās pat divas nedēļas, apgalvo "Povarenok", skaidrojot, kas darāms.

Zaļumus pāršķiro, nogriežot bojātās daļas un noskalo zaļumus zem ūdens strūklas. Tad liek piemērota lieluma bļodā vai citā traukā un pārlej ar vēsu ūdeni. Trauku liek ledusskapī uz 10-12 stundām.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kā pareizi uzglabāt sīpollokus, lai tie pārāk ātri neapvīstu.

Izņem trauku no ledusskapja, ūdeni nolej, nogriež zaļumiem kātu daļas.

Aizvākojamas plastmasas kastes vai cita piemērota trauka apakšā liek vairākās kārtās salocītu marli, uzsūcoša materiāla dvielīti vai citu auduma gabalu, liek traukā zaļumus, pārāk cieši nesablīvējot. Traukam uzliek vāku, ievieto to ledusskapī un bauda svaigus zaļumus vismaz divas nedēļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!