Foto: Shutterstock
Daudzviet sociālajos tīklos, kulinārijas portālos un ēstmīļu blogos ir manītas glītas rozītes, kas veidotas no filigrāni izvietotām avokādo šķēlītēm. Krāšņā avokado rozete pat visvienkāršāko brokastu maizīti vai salātus pārvērtīs par ne vien ļoti garšīgu, bet arī acīm ļoti baudāmu mākslas darbu. Sekojot mūsu padomiem, varēsi itin vienkārši apgūt šo kulināro meistarstiķi, lai iepriecinātu sevi un pārsteigtu savus mīļos.

Patiesībā darbiņš ir visai vienkāršs un tā paveikšanai tev būs nepieciešams vien avokado, ass nazis un nedaudz pacietības.

Ņem vērā, ka šim nolūkam derēs tikai tiešām gatavs auglis. Te skaidrojām, kā veikalā nekļūdīgi izvēlēties visgatavākos avokado, bet, ja tomēr gadījies "iegrābties", tad te uzzināsi, kā nogatavināt avokado 10 minūtēs.

Tad mājās pārnesto avokado ir jānomizo un jāatbrīvo no kauliņa. Kā šo darbiņu paveikt veikli, turklāt nesabojājot augļa krēmīgo mīkstumu, sakaidrojām šajā rakstā.

Kad tas ir darīts, iegūsi divas nolobītas avokado pusītes bez mizas un kauliņa. Avokado pusīti liec ar griezuma vietu uz leju un ar asu nazi horizontāli sagriez aptuveni 2 mm plānās šķēlītēs.

Foto: Shutterstock

Nu atliek tikai avokado šķēlītes sašķiebt slīpi un uzmanīgi izkārtot garā virtenē, pieraugot, lai šķēlītes neatdalās viena no otras un virtene nepārtrūkst. Tad atliks vien virteni saritināt, lai rezultātā izveidotos krāšņa rozete, ko nu vari izmantot maizīšu, salātu, omletes vai kāda cita ēdiena glītam akcentam.

Lai darbs ritētu pavisam raiti, noskaties šo minūti garo video, lai izsekotu avokado rozes tapšanai soli pa solim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!