Foto: Shutterstock
Krēmīgs un teju vai mutē kūstošs olu kultenis ir neticami vienkārši pagatavojams un gards ēdiens – īsts glābējs reizēs, kad zibenīgi jāsarūpē sātīga maltīte. Kaut šķiet, ka nav nekā vienkāršāka par olu kulteņa gatavošanu un tas izdosies pat iesācējam, tomēr, lai to pagatavotu patiesi zīdainu un gaisīgu, ir jāzina šādi tādi knifi. Pretējā gadījumā iegūsi gumijotu vai pārlieku ūdeņainu olu masu, kas nebūt nerosinās apetīti.

Portāla "Purewow" speciālisti ir atklājuši knifu, kuru pielietojot, kultenis vienmēr izdosies nevainojami čagans.

Kas jādara: Ierastā piena vietā nākamreiz pievieno sakultajām olām nedaudz gāzēta ūdens – dzirkstošo burbulīšu vērpetes tev palīdzēs pagatavot maigāko un gaisīgāko kulteni, kāds jebkad baudīts.

Kāpēc tas darbojas: Sakultajām olām ielīstot pannā, karstums liek gāzētā ūdens burbuļiem izplesties, tādējādi "uzputojot" olu masu. Un, tā kā gāzētajam ūdenim nav ne garšas, ne krāsas, ne aromāta, viss, kas paliek pāri, ir šķīvis ar perfektu olu kulteni. Lai dzīvo zinātne!

Kā tas darāms: Lai izvilinātu no brokastu baudītājiem vētrainas ovācijas, pievieno apmēram vienu ēdamkaroti gāzēta ūdens uz divām iepriekš sakultām olām. Tad turpini kult tās, kā ierasts, līdz masa ir viendabīga un gatava cepšanai. Un, jā, labāk izvēlies gāzēto ūdeni bez garšas, ja vien, protams, nevēlies nobaudīt olas ar aveņu-laima garšu.

Šo vienkāršo paņēmienu vari izmantot, arī cepot omleti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!