Foto: Shutterstock
Pielietojot nedaudz izdomas, pat visnecilāko biskvīta mīklas kūku vai kēksu var pārvērst īstenā mākslas darbā, kas liks taviem viesiem noelsties aiz sajūsmas un jautāt, kā tev izdevies šāds meistarstiķis. Šoreiz atklāsim vienkāršu triku, kā panākt, lai nogrieztās kūkas šķēles sānus rotā jestri raibs, zebras krāsojumam līdzīgs raksts.

Kaut visvieglāk "zebras" kūku būs izcept lielā, apaļā formā, bet tehnoloģija nemainās, veidojot svītras jebkurā formā. Šo principu var izmantot arī kēksiņu gatavošanai, ja vien izvēlētā mīkla ir lejama un nav pārāk bieza.

Te atradīsi svītrainās kūkas gatavošanai piemērotu mīklas recepti, bet, ja vēlies tikt pie "zebras" kūkas rekordīsā laikā, vari izmantot arīi kādu no jau gatavajiem veikalā nopērkamajiem kūkas vai kēksa maisījumiem.

Sagatavoto kūkas vai kēksa mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu atstāj gaišu, dabīgi dzeltenu, bet otrai pievieno izsijātu kakao pulveri, kausētu šokolādi, ķiršu sulu, biešu sulu vai pārtikas krāsvielu. Lai krāsu kontrasts būtu izteiktāks, pievieno vairāk kakao, tad mīkla iekrāsosies tumšāka. Ja vēlas, var dažādās krāsās iekrāsot arī abas mīklas puses.

Apaļā kūkas formā ielej plānu kārtu ar gaišo mīklu, pēc tam centrā ielej tumšo mīklu, pēc tam centrā atkal lej gaišo mīklu. Tā atkārto, līdz abu veidu mīkla izmantota un ielieta formā. Katra nākamā mīklas porcija spiedīs uz malām iepriekšējo, veidojoties krāsainiem mīklas gredzeniem, bet izcepta un šķēlēs sagriezta kūka šķērsgriezumā izskatīsies kā zebra.

Mīklu veidnē var liet arī ar ēdamkaroti, bet rīkoties būs daudz ērtāk un veiklāk, ja katru mīklu iepildīsi savā konditorejas tūtā ar uzgali vai stingri aizspiežamā plastmasas maisiņā, kura stūrī izgriez mazu caurumiņu, pa kuru izspiest mīklu.

Lai gatavošanas tehnoloģija būtu pavisam skaidra, nosakties šo īso video.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!