Foto: Shutterstock
Tiem, kuru apņemšanās jaunajā gadā ir uzlabot fizisko formu vai uzvarēt cīņā ar liekajiem kilogramiem, noteikti nāksies sadraudzēties ar lieso un olbaltumvielām bagāto vistas gaļu, jo īpaši ar tvaicētu vai vārītu vistas fileju. Daudzi nepamatoti uzskata vārītu fileju par sausu un nebaudāmu, bet mēs vēlamies lauzt šo mītu, pierādot, kā šo vērtīgo gaļas gabalu var izvārīt tā, lai tas būtu nepārspējami sulīgs un gards.

Portāls "Afamilyfest" iesaka, ka, lai pagatavotu maltīti divām personām, tev būs nepieciešamas divas vidēji lielas vistas filejas, katliņš ar cieši piegulošu vāku un aptuveni pusstunda laika.

Katliņā lej aptuveni litru ūdens, pievieno šķipsnu sāls, šķipsnu sodas, pustējkaroti cukura, pāris smaržīgos piparus, divas nemizotas ķiploka daiviņas un dažas lauru lapas. Ja vēlies, vari pievienot arī buntīti zaļumu, zariņu rozmarīna, koriandra graudiņus, gabaliņu ingvera, šķipsnu ķimeņu, pāris citrona šķēles vai citas savas iecienītās garšvielas un garšaugus.

Kad ūdens sāk vārīties, liec katliņā abas vistas filejas un nogaidi, līdz ūdens atkal sāk vārīties un burbuļot. Tad uzliec katliņam vāku, uz mazas liesmas vāri gaļu 5 minūtes, tad nogriez uguni un vienkārši nogaidi aptuveni 20–25 minūtes (ja tev nav jāsteidzas, vari nogaidīt, līdz vista atdziest līdz istabas temperatūrai, jo tā kļūs arvien sulīgāka), šo laiku izmantojot kraukšķīgu un veselīgu salātu pagatavošanai, ko atradīsi šajā "Tasty" izlasē.

Tad vari pasniegt nepārspējami sulīgās vistas filejas kā pamatēdienu ar kādu atsvaidzinošu mērci vai izmanto vistas gaļu kā sastāvdaļu citu ēdienu, piemēram, gardo Cēzara salātu pagatavošanai, sekojot šajā rakstā sniegtajiem padomiem.

Vistas buljonu, kas palicis pāri pēc filejas vārīšanas, izkās un sasaldē vai izmanto mērces, sautējuma vai zupas pagatavošanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!