Foto: Shutterstock
Zeltainas, kraukšķīgi apceptas reņģītes vai pēc svaigiem gurķiem smaržojošās salakas ir daudzu iecienīta delikatese. Tomēr, jau iedomājoties vien, ka iepriekš izķidātās zivteles būs pa vienai jāapviļā miltos, tad jāliek pannā un katra no tām vēl jāapgroza, viss entuziasms izkūp gaisā. Šoreiz atklāsim vienkāršu triku, kā sīko zivtiņu cepšanu padarīt daudz ātrāku un vienkāršāku.

Veicamos darbus atvieglos visparastākie koka iesmiņi. Izķidātās zivtiņas saver uz iesmiem cieši vienu pie otras. Kad viss loms satupināts uz iesmiņiem, veikli apvārti katru zivju porciju miltos.

Priekšdarbi nu ir veikti un atliek vien likt uz iesmiem savērtās zivis čurkstināties pannā uzkarsētā eļļā. Labākā izvēle šoreiz būs kvadrātveida panna, bet šādi sagatavotas zivis ir ļoti ērti un parocīgi cepamas arī uz grila.

Lūk, video, kur vari izsekot vienkāršā knifa pielietošanai praksē, bet zemāk atradīsi receptes ceptu reņģu, salaku un sardīņu pagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!