Foto: Shutterstock
Olu biskvītu var pagatavot divos veidos - ar auksto paņēmienu un karsēšanas paņēmienu. Vienkāršāks un drošāks biskvīta mīklas kulšanas paņēmiens ir otrais, jo biskvītam pēc izcepšanas nedraud saplakšana, tomēr biskvīts veidosies blīvāks, ne tik maigs un gaisīgs kā ar klasisko mīklas jaukšanas paņēmienu.

Ir pierasts, ka biskvīta mīklai olu dzeltenumus kuļ atsevišķi no baltumiem, toties, jaucot mīklu ar karsēšanas paņēmienu, olas nedalītas sakuļ ar cukuru. Vienkārši! Bet visu pēc kārtas.

Būs nepieciešami divi trauki un termometrs. Viens, kurā sildīt ūdeni, un otrs, kurā virs karstā ūdens kult olas. Katlā karsē ūdeni. Bļodā, kuru var uzlikt virs katla, liek olas, (dzeltenumi neatdalīti no baltumiem), pievieno cukuru un viegli izmaisa. Liek bļodu virs karstā ūdens un kuļ olas, līdz masai ir apmēram 40-50°C. Noņem bļodu no katla un turpina kult, līdz olas atdziest līdz istabas temperatūrai. Šajā brīdī olām vajadzētu sasniegt biezu un gaišu putu konsistenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!