Virtuves pamati: piecas sēnes, kuras mežā tik viegli nesalasīt
Foto: Shutterstock

Lai kā mēs vasarās un rudeņos mīlētu pašu mežos salasāmās gailenes, vilnīšus, bekas vai baravikas, ir sēnes, kuras mežos atrast ir grūti. Tāpēc nepacietīgākie tās var meklēt veikalu plauktos – svaigas un skaisti safasētas, žāvētas vai marinētas. Šoreiz apskatīsim portobello, austersēnes, šitake un citas sēnes.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kas attiecas uz sēņu gatavošanu, ir dažas lietas, kas jāņem vērā. Piemēram, izvēloties sēnes gatavošanai, ņem tādas, kas ir stingras un nav stipri nobružātas. Lielākā daļa sēņu ļoti uzsūc ūdeni, tāpēc tās nevajag ilgi mērcēt – pirms gatavošanas tās vien viegli noskalo un nosusina. Tāpat, sēnes nekad nemizo – visas uzturam nepieciešamās vielas paslēpušās tieši to "ādā".

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Sarakstu karuselis Austersēnes Baravikas Lazdu rieksti Sēnes Siers Sviests Šampinjoni Šitake sēnes Gailenes Dārzeņu ēdieni Gaļas ēdieni Karstās mērces Makaronu ēdieni Sacepumi Sautējumi Sēņu salāti Zupas un buljoni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form