Zaptsūdeņi, ledus tējas – kā pagatavot gardus un veldzējošus padzērienus
Foto: Shutterstock

Tuvojoties vasarai, ir tikai labi, ja parevidējam pērno ievārījumu un saldo sīrupu krājumus. Labs veids, kā tos izmantot – pagatavojot atveldzējošus dzērienus, kas kaut mazliet palīdzēs uzfrišināt parasta ūdens krūku. Bet kā to darīt, lai dzīve interesantāka un garšas kārpiņām jaukāka?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pēc iedvesmas ienirām portāla "Cālis" forumā, kur tēmā "Virtuves noslēpumi" ik dienas notiek diskusijas par dažādiem kulināriem tematiem. Šoreiz mūsu uzmanību pievērsa tik aktuālā tēma par paštaisītiem padzērieniem, jo, lai cik skaistas nebūtu ūdens pudeļu bildītes "Instagram", ko ēst un dzert gatavotāji mēdz ievietot ar tēmturi #homemadelv, cilvēku pieredze ir neatsverama.

Vienkāršs veids, kā atveldzēties, ir citronu limonāde. "Uzvāra cukura sīrupu, sajauc ar izspiestu citronu sulu un pēc tam to atšķaida ar ūdeni," raksta kāda foruma lietotāja, kas brīdina – tā ir limonāde ar cukuru, tāpēc tiem, kas saldinātājus nevēlas, jādomā par kādu citu padzērienu.

"Karstā vasaras dienā atšķaidīta ābolu sula vai ūdens ar gurķa šķēlītēm, piparmētru lapām (var pieliet arī piparmētru tēju, ja nav svaigu lapu), citronu, laimu, ogām – zemenēm, smiltsērkšķiem, dzērvenēm, brūklenēm utt. Vēsākā laikā zāļu tējas ar medu, ingveru, kanēli, krustnagliņām. Šobrīd var taisīt jauno gaiļpiesīšu tēju."

Atveldzēties palīdzēs arī visparastākais ūdens ar kādu karotīti zaptes, ogu sīrupa vai kompota. Galvenais – kārtīgi samaisīt. Ja garšu gribas interesantāku, varot pievienot arī vaniļas cukuru. Portāls "Tasty" pēc pieredzes iesaka pamēģināt zaptsūdeņiem un augļu/ogu ūdeņiem pievienot mazliet cukuru ar garšām, piemēram, melleņu vai zemeņu cukuru.

"Pieņemu, ka nekas jauns, bet man pašai atklājums. Ūdenim pievieno mazliet ābolu etiķa (es uz puslitra glāzi apmēram tējkaroti, divas). Ja pa daudz, tad par traku, bet pareizā proporcijā patīkams, viegls skābenums."

"Ja par zaptēm runājam, tad itin neslikts sanāk piena kokteilis no plūmju zaptes un ļoti, ļoti auksta nepasterizēta pilnpiena. Blenderkrūzē sakuļ kādas divas ēdamkarotes (ar kaudzi, kā jau no burkas ņemas) zapti ar nelielu daudzumu piena, līdz viendabīgai konsistencei, tad papildina ar pienu līdz 250-300 ml un pakuļ, līdz sajaucas. Garšo gandrīz kā saldējuma/plūmju sulas kokteilis. Ja tīk, var piebērt vaniļas cukuru arī klāt. Ja zapte nav riktīgi kreptīga, tad jāliek vairāk, man ar manu pietiek ar tām divām ēdamkarotēm."

Lūk, iedvesmai dažas "Tasty" dzērienu receptes!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

Tags

Iedvesma
0
Dzērieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form