Foto: Shutterstock
Ne viens vien uztura speciālists mēdz stingri piekodināt, ka zivis ir jāēd vismaz reizi nedēļā. Tad nu kāpēc tā nevarētu būt tieši ceturtdiena, kas tradicionālo padomju laikos jau pasludināta par zivju dienu? Lai ģimenes locekļiem vakariņās varētu pasniegt ātri pagatavojamu zivju maltīti, ērts triks, kā vienmēr tikt pie zivīm, ir tās saldētas glabāt ledusskapī. Bet – kā tās atkausēt ātri?

Protams, saldētās zivis var laicīgi izņemt no saldētavas un ievietot parastajā ledusskapja nodalījumā, lai tās vairāku stundu garumā vienmērīgi atkustu. Taču, būsim atklāti, ne vienmēr laicīgi izlemjam, ka tiešām gatavosim zivis. Izrādās, zivis var atkausēt arī pusstundā, ja vien zina, kā. Šim paņēmienam vajadzēs divus aizspiežamus pārtikas maisiņus, bļodu, ūdeni un virtuves termometru.

Saldēto zivs gabaliņu ievieto vispirms vienā aizspiežamajā maisiņā, bet pēc tam otrā. Palūkojies, lai maisiņos nebūtu lieks gaiss un aizspied tos ciet. Tad bļodā ielej siltu ūdeni, kas nav karstāks par 4°C. Tad zivis ieliec bļodā ar ūdeni un nogremdē tajā, lai zivis pilnībā apklātos. Svarīgi – ūdenim nevajadzētu būt siltākam, jo tad zivs var sākt "gatavoties" no ārpuses, līdz ar to tajā vairosies sasalušās baktērijas, norāda "Food52".

Pēc 10 minūtēm samaini ūdeni, jo tas būs atdzisis. Šo procesu atkārto vēl vienu reizi, līdz zivis ir atkusušas. Lielākiem zivs gabaliem atkušana var prasīt ilgāku laiku, bet, ja zivis sadalītas filejās, ar pusstundu vajadzētu pilnīgi pietikt. Pēc tam, kad zivs atkususi, izņem no maisiņiem un gatavo to, kā iecerēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!