Foto: Shutterstock
Tuvojoties visu mīlētāju svētkiem - Valentīna dienai, esam sagatavojuši desmit interesantas vakariņu receptes, kas domātas maltītēm divatā. Vienlaicīgi šīs receptes ir arī ļoti veselīgas – katrā maltītē būs mazāk nekā trīs grami tauku. Varbūt ir laiks sākt atbrīvoties no ziemas mēnešos uzkrātajām rezervēm? Ja tā, tad, tuvojoties pavasarim, šīs receptes būs tieši laikā, lai katru dienu izmēģinātu ko citu.

Siltie garneļu salāti

Foto: Vida Press
Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Vida Press
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Liellopa filejas medaljoni ar ceptām kartupeļu daiviņām un ūdenskrešu mērci

Foto: Vida Press
Jo vienkāršāk, jo garšīgāk! Ceptas filejas šķēles ar neierastu pavērsienu – ūdenskrešu mērci. Ļoti gardi!

Lasīt vairāk

'Lipīgā' vistas krūtiņa ar laimu un mango salsu

Foto: Vida Press
Svaigu garšu tik ierastajai vistai piešķirs laims – tā sula ir arī teju galvenā šīs receptes sastāvdaļa, kas padara vistas krūtiņu viegli lipīgu un iekaramelizē.

Lasīt vairāk

Pasta ar vārītu vistu un citronu

Foto: Vida Press
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?

Lasīt vairāk

Sviesta ķirbja un saldās kukurūzas zupa

Foto: Vida Press
Maiga zupa, kurā ir visgardākais ķirbis no visiem, kura garšā ir vieglas riekstu notis. To visu papildina saldā kukurūza, bet muskatrieksts piešķir bagātīgu garšu.

Lasīt vairāk

Tvaicēta bute ar augļu kuskusu

Foto: Vida Press
Bute un kuskuss uz viena šķīvja būs īsts pārsteigums, kas garšos lieliski!
Zivs
maigo garšu papildinās saldais kuskuss ar žāvētām aprikozēm.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas bumbiņas ar čili mērci

Foto: Vida Press
Dārzeņu un maltās tītara gaļas bumbiņas būs jaunas vēsmas virtuvē, varbūt pat aizstājot ierasto un tik iemīļoto frikadeļu zupu. Pikantumu maltītei piešķirs čili un ingvers.

Lasīt vairāk

Aromātiskie rīsi ar zaļajiem dārzeņiem un pākšaugiem

Foto: Vida Press
Viegls un veselīgs - tāds ir šis ēdiens! Zaļie pākšaugi un rīsi, kuriem īpašu aromātu piešķir kanēlis. Pagatavo un izbaudi!

Lasīt vairāk

Tortilju kabatiņas ar dārzeņiem un pupiņām

Foto: Vida Press
Mēdz gadīties, ka pārtikas veikalā "iekrītam" uz akcijām un nopērkam kādu ēdienu, vēl nezinot, ko no tā pagatavot. Vismaz mūsu virtuvē tā mēdz iemaldīties tortiljas - meksikāņu "pankūkas", kuras pēc tam vēl labu brīdi gaida savu apēšanas reizi. Lūk, ideja, ko pildīt tortiljās, ja vēlies ko sātīgu, bet bez gaļas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!