Foto: Shutterstock

Pekanrieksti nav visai ikdienišķa izvēle, kad jādomā par to, ko gatavosim, tomēr ik pa laikam der pievērst uzmanību arī šiem gardajiem riekstiem. Lai gan tie ir veselīgi, pekanriekstus ieteicams ēst ar mēru, jo tie ir visai trekni. Lūk, 10 receptes, kur likt lietā valriekstu attālos radiniekus pekanriekstus!

Ja pirms 10 gadiem kulinārie eksperimentētāji forumos meklēja atbildi uz jautājumu "kas ir pekanrieksti", tad šobrīd jau tie ir visai izplatīti un nopērkami teju katrā pārtikas veikalā. Kas tad labs ir pekanriekstos? Kā norāda Eatingwell.com, pekanriekstos ir daudz antioksidantu, cinka, proteīni, dzelzs un B grupas vitamīni. Lai gan tie ir visai trekni (100 gramos ir 690 kaloriju), pekanriekstus iecienījuši arī veselīgā uztura piekritēji.

14. aprīlis ir lielisks iemesls, lai našķotos ar kādu mājās gatavotu pekanriekstu gardumu, jo alternatīvais kalendārs saka, ka šajā dienā tiek atzīmēta Pekanriekstu diena. Viens no populārākajiem pekanriekstu ēdieniem ir pīrāgs ar šo riekstu pusītēm. Tos daudz izmanto arī cepumu pagatavošanai. Bet tie, kuriem saldumi neiet pie sirds, pekanriekstus var sasmalcināt un pievienot salātiem, jogurta mērcēm vai gaļas ēdieniem, kā kraukšķīgu piedevu.

Smilšu mīklas cepumi ar pekanriekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu kūka ar ingvera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salda, smaržīga un mīksta kūka, kuru ēdot nemaz nepateiksi, ka tajā ir saldie kartupeļi. Saldākai dzīvei pa virsu izklāta maiga pūdercukura glazūra.

Lasīt vairāk

Veselīgs žāvētu augļu un riekstu muslis brokastīm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vēlies veselīgas un vienkāršas brokastis? Paša pagatavots auzu pārslu, riekstu un žāvētu aprikožu muslis būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai kārtīgi iestiprinātos no rīta. Pats labākais – zināsi, kas ir maisījumā, jo visas sastāvdaļas ir vienkāršas un savām rokām sajauktas kopā.

Lasīt vairāk

Dateļu un pekanriekstu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards un sīrupains pīrāgs, kura kraukšķīgajā garoziņā pildītas, ar cukura sīrupu sajauktas dateles un pekanrieksti. Lieliski garšos kopā ar karstu tēju labā kompānijā.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar jogurta mērci

Foto: Shutterstock

Svaigi salāti, kas piemēroti karstai vasaras dienai

Lasīt vairāk

Pekanriekstu un šokolādes tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!

Lasīt vairāk

Jogurta kūka ar mellenēm riekstu groziņā

Foto: Shutterstock

Burvīgus groziņus var izcept, izmantojot nevis mīklu, bet samaltu riekstu masu, kas sajaukta ar medu un sviestu. Vispiemērotākie ir pekanrieksti vai valrieksti. Bet tie varētu būt arī lazdu rieksti vai kādi citi rieksti, kas garšo. Kūku var cept kā vienu lielu groziņu (tarti) vai kā vairākus nelielus groziņus.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā maize ar sieru un riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja līdz šim domāji, ka pašcepta maize ir neiespējamā misija, tad izmanto šo recepti, lai aizspriedumi tiktu kliedēti. Turklāt šī nav vienkārša maize, bet gana sātīgs ēdiens, kas kopā ar svaigiem salātiem būs lieliska pusdienu maltīte izsalkušajiem.

Lasīt vairāk

Banānu kūka ar pekanriekstiem un krēmsieru

Šo kūku esmu ļoti iecienījusi, pateicoties dievīgajai banānu garšai, pateicoties tam, ka gandrīz nekas nav pašai jādara, jo visu sakuļu blenderī. Vēl šo kūku dievinu tādēļ, ka tā sanāk ideāla ikreiz!

Lasīt vairāk

Veselīgie auzu kliju - ābolu mafini

Foto: Shutterstock

Šie brokastu mafini satur daudz šķiedrvielu un vitamīnu, kā arī mazina holesterīna līmeni asinīs. Tāpat tajos ir visai maz kaloriju un tauku, tāpēc baudi tos ne tikai ar rīta kafijas tasi, bet arī kā pēcpusdienas uzkodu!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!