Foto: Shutterstock
Brīvdienas reizēm mūs pārsteidz – iecerētās saulainās sestdienas vietā mūs sagaida spēcīgas lietavas, kas it nemaz nevilina doties laukā. Tāpēc jāizmanto situācija sev par labu – sasildies ar kādu no šiem 10 aromātiskajiem dzērieniem!

Lai neķertos pie ierastās kapučīno krūzes, tā vietā pagatavo īpašu kafiju – ar sviestu un muskatriekstu, čili un rumu meksikāņu gaumē, ar kardamonu beduīnu gaumē vai pavisam putojošu, pievienojot tai šokolādi. Ja kafija nevilina, lūk, vēl citi varianti – tējas, zeltains piens un ļoti kārdinošs šokolādes dzēriens!

Bet, ja ar karsto dzērienu par maz, pagatavo kādu no šīm rabarberu našķu receptēm!

Kafija ar sviestu un muskatriekstu

Foto: Shutterstock

Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.

Lasīt vairāk

Meksikāņu kafija - ar čili un rumu

Foto: Shutterstock

Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.

Lasīt vairāk

Beduīnu kafija - ar kardamonu

Foto: Shutterstock

Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.

Lasīt vairāk

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock

Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Lasīt vairāk

Putojošais kafijas un šokolādes dzēriens

Foto: Vida Press

Vieni slavēs, citi viebsies, tomēr - ir vērts izmēģināt! Interesanta kafijas un šokolādes dzēriena kombinācija ar putojošu pienu.

Lasīt vairāk

Zeltainais piens ar kurkumu

"Zeltainais piens Indijā tiek lietots jau gadu tūkstošiem kā dziedinošs un nomierinošs dzēriens. Atslēgas sastāvdaļa siltajam dzērienam ir brīnumainā kurkuma," stāsta Ance Anna Šternberga. Recepte iekļauta arī nupat izdotajā Ances grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata", kurā apkopotas dažādas veselīgas receptes.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Gardais šokolādes dzēriens

Foto: Shutterstock

Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.

Lasīt vairāk

Olu kafija

Foto: Shutterstock

Olu kafija - kad gribas kādu palutināt.

Lasīt vairāk

Rožu tēja

Foto: Shutterstock

Rožu tēja - gan garšīga, gan noderīga saaukstēšanās reizē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!