Foto: DELFI
Nedēļas nogales ir kā radītas, lai gatavotu saldus un gardus ēdienus, kas iepriecinās pašus gatavotājus, kā arī ēdājus. Šonedēļ apkopojām tās receptes, kurās kā galvenā sastāvdaļa mirdz olu baltumi – gaisīgi un neticami gardi!

Viens no pamatnoteikumiem, lai veiksmīgi pagatavotu bezē, meringus, pavlovas un citus saldos ēdienus ar šo sastāvdaļu, ir izvēlēties olas, kuras ir ne tikai pietiekami svaigas, bet arī ievērot, lai olu baltumi pirms putošanas nebūtu stindzinoši auksti. Tāpēc izmantojamās olas pirms gatavošanas kādu brīdi patur istabas temperatūrā.

Bet, lai panāktu, ka olu baltumu sakultās putas būtu stingras, neatņemams palīgs virtuvē būs mikseris. Protams, sparīgākie kūlēji to var darīt arī pašu rokām, tomēr ēst gatavošanai ir jābūt skaistam un priecīgam procesam, tāpēc padarīt to vienkāršāku var ar mazajiem virtuves rūķiem - instrumentiem.

Izvēlies kārdinošāko recepti, un uz priekšu – tev noteikti izdosies!

Bezē cepumi ar rīvētu šokolādi

Foto: mosfood

Ak, kraukšķīgie un gaisīgie putotā olbaltuma cepumiņi! Bezē, kas paši kūst uz mēles. Patiesībā pievienotā šokolāde cepumu garšu gandrīz neietekmē, toties ļoti atsvaidzina to izskatu!

Lasīt vairāk

Torte 'Pavlova' ar maskarpones un balzama liķiera 'Šarlote' krēmu

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte "Pavlova" nereti tiek pasniegta viesībās.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu

Foto: DELFI

Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!

Lasīt vairāk

Mājās cepta torte 'Cielaviņa'

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.

Lasīt vairāk

Klasiskie franču cepumi – meringi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!

Lasīt vairāk

Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar šokolādes krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!

Lasīt vairāk

Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām

Foto: Privātais arhīvs

Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!

Lasīt vairāk

Zemeņu zupa ar maigām bezē putām un karameli

Foto: Vida Press

Salds kārums vakariņu reizei - zemeņu biezzupa ar maigām olbaltuma putām un saldu karameli.

Lasīt vairāk

Slinkā 'Pavlova' jeb bezē ar ogām

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!