Foto: Shutterstock
Daudziem Lieldienu galds nav iedomājams bez kuliča un pashas, bet citiem gribas izmēģināt kādu jaunu kūku, kēksu, cepumus vai desertu. Piedāvājam 10 saldas idejas kārumniekiem no "Tasty.lv" krājumiem.

Saulaini saldas Lieldienas!

Saldā Lieldienu maize - kuličs

Foto: mosfood
Kuličs ir īpaši pagatavota, salda Lieldienu maize, kas īpaši populāra pareizticīgo tradīcijās. Pieņemts, ka šo maizīti iesvēta Lieldienu dievkalpojumā un tad ēd, svinot Lielā gavēņa noslēgumu un Lieldienu atnākšanu.

Apskatīt recepti

Lieldienu pasha ar ogu mērci

Pasha ir viens no svarīgākajiem ēdieniem, ko ceļ Lieldienu galdā. Kārumu gatavo no biezpiena un saldā krējuma, kam pievieno žāvētus augļus, riekstus - atkarībā no iespējām un gaumes. Īpaša ir arī pashas forma - nošķelta piramīda, kas simbolizē Kristus kapu. Sena pareizticīgo tradīcija māca, ka Lieldienās ar pashu jācienā ikviens, kurš klauvē pie mājas durvīm, īpaši tie, kuriem dzīvē neklājas viegli.

Apskatīt recepti

Saldās rauga mīklas bumbiņas jeb pončiki

Foto: mosfood
Apaļas olas, apaļi pončiki, īsta bērnības garša! Lūk, recepte, kas ļauj pagatavot ļoti maigus, mīkstus un gaisīgus pončikus!

Apskatīt recepti

Burkānu, kanēļa un ananāsu biskvīta kūka ar siera un citronu krēmu 'Lieldienu pārsteigums'

Foto: Vida Press
Ļoti neparasta kūka Lieldienu mielastam - biskvītā paslēpušies gan burkāni, gan ananāsi, gan kanēlis, gan kokosriekstu skaidiņas un šo garšu papildina divi dažādi krēmi - Mascarpone siera krēms un citronu krēms. Garšu un aromātu pārbagātība, svinot gavēņa noslēgšanos.

Apskatīt recepti

Ātrās kanēļmaizītes mafinu formās

Foto: Vida Press

Viens no tiem rītiem, kad pamosties un saproti to, ka brokastīs vēlies ko saldu, precīzāk sakot, kanēļmaizītes. Ko darīt, ja rauga mīklu gatavot nav laika, spēka vai pieredzes, bet saldētavā neglabājas kārtainā mīkla? Bet varbūt plauktu dziļumā aizķēries reiz nopirkts, bet tā arī neizmantots gatavais miltu maisījums picas pagatavošanai? Izrādās, no tā var pagatavot labu labās kanēļmaizītes! Izmēģināsim?

Apskatīt recepti

Sviesta cepumiņi ar cukura glazūru

Foto: Vida Press
Kad Lieldienu svinības tuvojas beigām, pārsteidz viesus, uzdāvinot viņiem ceļamaizi, pareizāk sakot, pašas gatavotus cepumus pavasarīgu ziediņu formā!

Apskatīt recepti

Mohito putas ar vaniļas mērci

Saldi svaigs deserts svinību reizei - gaisīgas piparmētru un laima putas ar krēmīgu vaniļas mērci. Recepti iesaka restorānu tīkla "Tex-Mex" virtuves burvji.

Apskatīt recepti

Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu

"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries – izvēlies kvalitatīvus produktus!" saldo ēdienu raksturo receptes autors Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

Apskatīt recepti

Lieldienu kēkss ar biezpienu un šokolādes glazūru

Foto: Shutterstock
Gards biezpiena kēkss ar šokolādes glazūru - Lieldienu galdam.

Apskatīt recepti

Trifeļu kūka bez cepšanas

Foto: Vida Press
Teju katru saimnieci vismaz reizi dzīvē no gardas kūkas pagatavošanas atturējusi tai nepieciešamās cepeškrāsns neesamība. Šai sakarā piedāvājam gardu trifeļu kūku, ko vari pagatavot gana vienkārši arī tad, ja cepeškrāsni iedarbināt nav iespējams.

Apskatīt recepti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!