Foto: Shutterstock kolāža
Lai tu Visu mīlētāju dienas rītā bez liekas kavēšanās un saldo miega mirkļu upurēšanas varētu iepriecināt savu mīlas objektu ar romantiskām brokastīm, piedāvājam vienkāršas idejas, kuru realizēšana neprasīs daudz pūļu un klapatu. Garantējam, ka tava labā griba noteikti tiks pienācīgi novērtēta ar saldu buču.

Efektīgi izskatīsies "sirsnīgās" kanapē maizīties, kas ir pavisam vienkārši pagatavojamas. Ar sirdsveida piparkūku formiņu izspied no siera, maizes, desas, šķiņķa, laša, paprikas vai citām vēlamajām sastāvdaļām sirdis, izkārto tās rindā vienu aiz otras un nostiprini ar sviestmaižu irbulīti. Maizīšu dekoram vari izmantot ķirštomātus, olīvas, marinētus pērļu sīpoliņus vai mazos pipargurķīšus.

Foto: Shutterstock

Ja tavs sirdsāķītis ir saldummīlis, tad tosterī apgrauzdētas šķēles pārzied ar zemesriekstu sviestu, savu mākslas darbu izdaiļojot ar saldu ievārījuma sirdi. Precīzākam izpildījumam izmanto sirds veida formiņu, ko uzliec uz maizītes – tad atliks tikai iekšpusē esošo laukumu plānā kārtiņā pārklāt ar zapti un pēc tam formu uzmanīgi nocelt.

Foto: Shutterstock

Padomu, kā ātri pagatavot maizītes ar sirds formas olu viducī, meklē te. Arī šajā gadījumā tev lieti noderēs sirds veida formiņa no metāla vai plastmasas. Ja nav – nebēdā, sirds formas izgriezumu maizes šķēlē itin vienkārši var izveidot ar asu nazīti. Vari izvēlēties vēl radošāku metodi – iecept olu cīsiņa "rāmītī", ko izveido, brīvos cīsiņa galus izlokot uz āru, ar koka iesmiņu savienojot un veidojot sirds formu. Savukārt te atradīsi video padomu, kā izvārīt sirds formas olu.

Ja tev pa ķērienam ir sirsniņveida vafeļu forma – pavisam jauki! Vafeļu mīkla ir pagatavojama piecās minūtēs un arī cepšana neaizņems pārāk daudz laika. Tad tikai atliks padomāt par kārdinošu pasniegšanas veidu, uz šķīvja saliktās vafeles pārkaisot ar pūdercukuru, pārlejot ar medu, iebiezināto pienu, šokolādes mērci vai dekorējot ar putukrējumu (lieti noderēs arī veikalā nopērkamais), augļiem un ogām.

Savukārt, ja tavs kroņa numurs ir plānās pankūkas, tad ogas, augļus vai šokolādes mērci vari izmantot, lai izrotātu savu veikumu ar krāšņu sirdi.

Lūk, vēl septiņas idejas romantiskām brokastīm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!