10 vienkārši pagatavojami salāti ar kuskusu ātrām darbdienu vakariņām
Foto: Shutterstock/DELFI kolāža

Siltu kuskusu parasti pasniedz kā piedevu pie gaļas vai dārzeņu ēdieniem, bet šo lietošanā ārkārtīgi parocīgo produktu var izmantot arī dažādu gardu salātu pagatavošanai. Ar kukskusu papildināti salāti ir ne vien sātīgi, bet arī ātri un vienkārši pagatavojami, tādēļ būs īpaši piemēroti darbdienu vakariņām. Turklāt tie vienlīdz labi garšos gan siltā veidā, gan nākamajā dienā, tādēļ varēsi tos izmantot arī līdzņemšanai uz darbu.

Kuskuss tiek gatavots no cieto kviešu miltiem. Lieliski ir tas, ka kuskusu nav nepieciešams vārīt –pietiks, ja graudiņus apliesi ar verdošu ūdeni vai buljonu un ļausi graudiņiem zem vāka uzbriest aptuveni 10 minūtes.

  • Noderīgus knifiņus, kas palīdzēs tev pagatavot tiešām irdenu kuskusu, atradīsi te.

Vispopulārākie salāti ar kuskusa piedevu ir arābu tabulē ko parasti gatavo no uzbriedināta kuskusa, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu.

10 vienkārši pagatavojami salāti ar kuskusu ātrām darbdienu vakariņām
Foto: Shutterstock

Kuskusam nav izteiktas garšas, tāpēc tās piešķiršanai bieži izmanto dažādus buljonus, eļļas, sviestu, garšvielas, kapātus garšaugus, zaļumus, dārzeņus, žāvētus augļus, sēklas un riekstus – mazie graudiņi gluži kā sūklis sevī uzsūks visu pievienoto sastāvdaļu garšas. Piemēram, ja pirms pārliešanas ar verdošu ūdeni pievienosi kuskusam smalki sarīvētu citrona miziņu un citrona sulu, iegūsi bezgala aromātisku citronu kuskusu. Tādā pat veidā izmantojot apelsīnu, iegūsi kuskusu ar maigu apelsīnu aromātu. Visbiežāk izmantotie zaļumi kuskusa aromatizēšanai ir smalki sakapāti pētersīļi un piparmētra, kas piešķir produktam īpašu svaigumu.

Ar tikko gatavotu vai jau atdzisušu aromatizētu kuskusu vari papildināt gan svaigu, gan grilētu vai tvaicētu dārzeņu salātus – graudiņi produkti piešķirs dārzeņu salātiem sātīgumu, interesantāk tukstūru un jaunas garšas nianses. Tas, cik daudz kuskusa pievienot salātiem, ir gaumes jautājums – vienkārši eksperimentē, līdz atradīsi sev tīkamāko proporciju.

Parasti kuskusa salātu aizdaram tiek izmantota citronu vai laimu saula un kāda šļuciņa labas kvalitātes olīveļļas, bet šāda veida salāti lieliski garšos arī ar vieglu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, kas papildināts ar rīvētu svaigo gurķi un ķiplokiem (receptes iedvesmai meklē , lūk, te). Ja vēlies nobaudīt īsteni kreptīgus salātus, papildini tos ar vārītu vistas fileju, tunci savā sulā, tvaicētu lasi vai sviestā apceptām garnelēm.

Nu gan ir laiks no runām ķerties pie darbiem un pagatavot kādu no 10 "Tasty" sarūpētajām receptēm.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form