10 vienkārši pagatavojami salāti ar kuskusu ātrām darbdienu vakariņām
Foto: Shutterstock/DELFI kolāža

Siltu kuskusu parasti pasniedz kā piedevu pie gaļas vai dārzeņu ēdieniem, bet šo lietošanā ārkārtīgi parocīgo produktu var izmantot arī dažādu gardu salātu pagatavošanai. Ar kukskusu papildināti salāti ir ne vien sātīgi, bet arī ātri un vienkārši pagatavojami, tādēļ būs īpaši piemēroti darbdienu vakariņām. Turklāt tie vienlīdz labi garšos gan siltā veidā, gan nākamajā dienā, tādēļ varēsi tos izmantot arī līdzņemšanai uz darbu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kuskuss tiek gatavots no cieto kviešu miltiem. Lieliski ir tas, ka kuskusu nav nepieciešams vārīt –pietiks, ja graudiņus apliesi ar verdošu ūdeni vai buljonu un ļausi graudiņiem zem vāka uzbriest aptuveni 10 minūtes.

  • Noderīgus knifiņus, kas palīdzēs tev pagatavot tiešām irdenu kuskusu, atradīsi te.

Vispopulārākie salāti ar kuskusa piedevu ir arābu tabulē ko parasti gatavo no uzbriedināta kuskusa, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu.

10 vienkārši pagatavojami salāti ar kuskusu ātrām darbdienu vakariņām
Foto: Shutterstock

Kuskusam nav izteiktas garšas, tāpēc tās piešķiršanai bieži izmanto dažādus buljonus, eļļas, sviestu, garšvielas, kapātus garšaugus, zaļumus, dārzeņus, žāvētus augļus, sēklas un riekstus – mazie graudiņi gluži kā sūklis sevī uzsūks visu pievienoto sastāvdaļu garšas. Piemēram, ja pirms pārliešanas ar verdošu ūdeni pievienosi kuskusam smalki sarīvētu citrona miziņu un citrona sulu, iegūsi bezgala aromātisku citronu kuskusu. Tādā pat veidā izmantojot apelsīnu, iegūsi kuskusu ar maigu apelsīnu aromātu. Visbiežāk izmantotie zaļumi kuskusa aromatizēšanai ir smalki sakapāti pētersīļi un piparmētra, kas piešķir produktam īpašu svaigumu.

Ar tikko gatavotu vai jau atdzisušu aromatizētu kuskusu vari papildināt gan svaigu, gan grilētu vai tvaicētu dārzeņu salātus – graudiņi produkti piešķirs dārzeņu salātiem sātīgumu, interesantāk tukstūru un jaunas garšas nianses. Tas, cik daudz kuskusa pievienot salātiem, ir gaumes jautājums – vienkārši eksperimentē, līdz atradīsi sev tīkamāko proporciju.

Parasti kuskusa salātu aizdaram tiek izmantota citronu vai laimu saula un kāda šļuciņa labas kvalitātes olīveļļas, bet šāda veida salāti lieliski garšos arī ar vieglu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, kas papildināts ar rīvētu svaigo gurķi un ķiplokiem (receptes iedvesmai meklē , lūk, te). Ja vēlies nobaudīt īsteni kreptīgus salātus, papildini tos ar vārītu vistas fileju, tunci savā sulā, tvaicētu lasi vai sviestā apceptām garnelēm.

Nu gan ir laiks no runām ķerties pie darbiem un pagatavot kādu no 10 "Tasty" sarūpētajām receptēm.

Lai labi garšo!

Array ( [id] => 45615400 [title] => Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/grilets-siers-ar-svaigajiem-fenhela-salatiem-un-apelsinu-kuskusu.d?id=45615400 [publish_date] => 2015-02-24 12:15:00 [picture_alt] => Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g2.delphi.lv/images/pix/659x295/l0simxsP-Ns/salati-ediens-partika-45615418.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/eOKh0-uJQuk/salati-ediens-partika-45615420.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/m1DO84P4pME/salati-ediens-partika-45615420.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/Xm_E_rvl1v0/salati-ediens-partika-45615420.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/Oy1RK3bRCws/salati-ediens-partika-45615420.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/h7SWWadFIZA/salati-ediens-partika-45615414.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu 

Array ( [id] => 48606977 [title] => Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Izsmalcināti salāti, kuros savijas dažādas garšas un tekstūras. Rukolas un ķirštomātu svaigums mijas ar graudaino citronu kuskusu un sulīgām, pikantām tīģergarnelēm. Kā punktiņš uz "i" ir pētersīļu zaļumi, citrons un košās granātābolu sēkliņas, kas padara šos salātus par īstu svētku galda rotu. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/izsmalcinatie-garnelu-salati-ar-citronu-kuskusu-rukolu-un-kirstomatiem.d?id=48606977 [publish_date] => 2017-04-03 11:40:24 [picture_alt] => Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/pG8FNLx99KE/6b60558c2c394519c6-48610037.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/QRJ7YQiiDW8/6b60558c2c394519c6-48610039.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/spRs0p6t58k/6b60558c2c394519c6-48610035.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/DnJYhj--ql0/6b60558c2c394519c6-48610035.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/bN7OeIxPH38/6b60558c2c394519c6-48610035.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/78qEutPbUS0/6b60558c2c394519c6-48610033.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem 

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form