11 vasarā gatavojami sīrupi – no čiekuriem un liepziediem līdz piparmētrām un ogām
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža

No vasaras saules pielietām dārza un meža veltēm gatavotus sīrupus ziemā varēsi liet uz pankūkām vai vafelēm, izmantot desertiem un atspirdzinājumiem, kā arī veselības stiprināšanai saaukstēšanās sezonā. Lūk, 11 jau šovasar pat izmēģināmas receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Sīrups no mazajiem, zaļajiem priežu čiekuriņiem tautas medicīnā tiek izmantots imunitātes stiprināšanai, kā arī saaukstēšanās, klepus un dažādu elpceļu slimību apkarošanai. Līdzīgas īpašības ir arī cukura sīrupu savārītiem liepziediem jeb liepziedu ievārījumam.

Kokteiļu, jo īpaši mohito cienītājiem, ziemas krājumiem iesakām sarūpēt aromātisko piparmētru sīrupu vai rabarberu sīrupu, kurš pat visparastāko gāzēto minerālūdeni pārvērtīs par gardum gardu limonādi.

  • Te atradīsi receptes ķiršu, melleņu, vaniļas un pat kokosriekstu sīrupam, ko pievienot rīta kafijai vai pankūkām.

Sīrups no zemenēm, avenēm, jāņogām un upenēm ir jau ierasta lieta, bet, ja gribas izmēģināt ko eksotiskāku, pagatavo plūškoka sīrupu. Lai arī mūsu platuma grādos plūškoka sīrups vēl nav iemantojis plašu atpazīstamību, ir vērts pārņemt šo veselīgo ieradumu un pašiem pagatavot sīrupu, ko pievienot limonādei, mērcēm, pankūkām, kādai kūkai un dzirkstošam dzērienam.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Konservēšana Sīrupi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form