Foto: Shutterstock
Nedēļas vidū, kad darbu duna ierāvusi savā varā, nedrīkst aizmirst arī par gardām vakariņām, kas iepriecinātu mājiniekus. Ja zupas vai kartupeļu ēdieni apnikuši, iedvesmu var meklēt itāliešu virtuves dzīlēs un pagatavot kādu vienkāršu spageti ēdienu. Šī iemesla dēļ izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" vācelītes, kas derēs katra gaumei!

Viens no gardākajiem spageti ir tāds, kas pasniegts ar gardo maltās gaļas jeb Boloņas mērci, ko izmanto arī lazanjas gatavošanā. Ja klasiskās receptes izmēģinātas, spageti var atsvaidzināt ar citām sastāvdaļām, piemēram, tunci, garnelēm vai kūpinātu gaļu, kā arī izteiksmīgajiem ķiplokiem, čili vai citu sildošāku piedevu. Svarīgākais, kas gatavojot jāatceras – spageti vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma, novārītos makaronus iemaisa pašā mērcē, nevis otrādi, kā norādīts makaronu vārīšanas zelta likumos. Un, ja vienkāršie spageti liekas par pliekanu, vari izaicināt sevi un pagatavot spageti sacepumu.

Lai garšīgi!

Spageti Vidusjūras gaumē ar tunci, tomātiem un paipalu olām

Vienkārša recepte, lai gada aukstajā laikā nedaudz ienestu svaigo Vidusjūras garšu. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes tunci. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore, un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Spageti saldā krējuma mērcē ar spinātiem

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī glabājas bunte spinātu, bet zupa nešķiet tas kārdinošākais veids, kā tos likt lietā, pagatavo sātīgu maltīti no spageti, zaļumus liekot lietā mērces gatavošanā. Krēmīgi, sātīgi un vasarīgi!

Lasīt vairāk

Spageti ar sautētiem dārzeņiem un garnelēm

Lasīt vairāk

Pilngraudu spageti ar baklažāniem un cukīni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pasakainā pasta, krāsnī apcepti baklažāni un cukīni, kā arī citrona spirgtums vienā šķīvī. Maltīte, kuru baudīt gan sātīgās pusdienās, gan vieglās vakariņās. Bet pagājušās vai gaidāmās vasaras garšu uz mēles sajust palīdzēs bazilika un piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Spageti ar tomātiem, čili un garnelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskie spageti mazliet citādākā gaismā – ar apceptām garnelēm, mīkstiem konservētajiem tomātiem un mazliet čili asumiņam. Kontrastu maltītei piešķirs zaļās pupiņu pākstis (var izmantot gan svaigas, gan saldētas), bet izteiktu garšaugu aromātu – dilles.

Lasīt vairāk

Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi

Foto: Publicitātes foto

Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Spageti ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem

Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā veikalos pirktais. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgu sieru veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē. Maltītes ideju iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

'Fettuccini Alfredo' jeb spageti ar sviestu un parmezāna sieru

Foto: Shutterstock

Piedāvājam Itālijas klasiku fettuccini Alfredo. To ir ļoti viegli pagatavot, šim ēdienam ir tikai trīs sastāvdaļas, bet tas ir ļoti bagātīgs, sātīgs un pa īstam baudāms tikai šāds – trekns un sātīgs. Taupi šo recepti īpašam gadījumam, jo tā ir ļoti garda. Parmezāna sieru labāk pērc gabalā, nevis jau sarīvētu. Siers ir dārgs un eksluzīvs, bet īstā parmezāna siera burvība ir izbaudāma tikai to rīvējot īsi pirms gatavošanas. Protams, šo sieru var aizstāt arī ar citiem kvalitatīviem cietajiem sieriem, bet noteikti izvēlies cieto sieru.

Lasīt vairāk

Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'

Foto: PantherMedia/Scanpix

Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.

Lasīt vairāk

Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.

Lasīt vairāk

Spageti ar ķiplokos ceptām garnelēm

Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt ­ aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!