Foto: Shutterstock
Ja aiz loga trako vēji un slīd lietus mākoņi, tad nekas nevar būt labāks par karstas zupas bļodiņu. Pagatavo zupu no veltēm, kas būs piemērotas rudens sagaidīšanai – sēnēm, tomātiem, burkāniem, ķirbjiem un kabačiem. Lūk, 12 īpaši sildošas receptes no "Tasty" pavārgrāmatas!

Tā kā sēņu mežos ne mazums, zupa būs viegls veids, kā notiesāt lielu daudzumu baraviku, beku un gaileņu. Savāri vairākas sēnes kopā, pievieno tām buljonu un nedaudz kausēta siera un sasildīsies vienā mirklī. Ja sēnes jau līdz ūkai, ķeries pie citu zupu gatavošanas – laika taupītājiem patiks ātrās tomātu un burkānu zupas. Bet interesanta zupa sanāks no kabačiem – vieniem pašiem vai kopā ar kādu jauno oranžo ķirbi.

Sātīgā baraviku krēmzupa

Foto: Shutterstock

Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.

Lasīt vairāk

Gaileņu biezzupa

Foto: Shutterstock

Garšīgai un sātīgai maltītei – gaileņu biezzupa.

Lasīt vairāk

Gaileņu zupa ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Gaileņu zupa ar kausēto sieru - lielākam ēdāju pulciņam.

Lasīt vairāk

Siera zupa ar baravikām

Foto: Shutterstock

Siera zupa ar baravikām – sātīga zupa kārtīgai ēdienreizei.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar tomātiem

Foto: Shutterstock

Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.

Lasīt vairāk

Ķirbju un burkānu krēmzupa maizes kukulītī

Foto: Privātais arhīvs

"Ķirbju krēmzupa ir mans top rudens ēdiens, turklāt to var gatavot tik dažādās variācijās, ka tā nekad neapnīk," par savu zupu stāsta Zane. Konkursam viņa piedāvā ļoti sātīgu (tas nav pārspīlēti teikts, jo, pēc autores vārdiem, pat zupas skeptiķi bija labi paēduši) ķirbju krēmzupu, kas pasniegta kraukšķīgā maizes kukulītī, ko pēc tam gardu muti notiesāt. Starp citu, pagatavojot šo zupiņu, nebūs arī trauki jāsmērē!

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Pikantā ķirbju – ābolu zupa

Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.

Lasīt vairāk

Sildošā burkānu biezeņzupa ar ingveru

Foto: iStock

Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!