Foto: Shutterstock
Visu mīlētāju dienu ierosinām sākt svinēt no paša rīta – jau gultā pārsteidzot savu sirdsāķīti ar saldu buču un pašgatavotām brokastīm. Mēs piedāvājam vairākas pavisam vienkāršas idejas, kuru realizēšana neprasīs daudz pūļu un klapatu, bet tava izdoma un labā griba noteikti tiks pienācīgi novērtēta.

Labs veids, kā steidzīgā darbdienas rītā bez liekas kavēšanās un saldo miega mirkļu upurēšanas iepriecināt savu mīlas objektu, ir maizītes. Vienkāršākais veids ir tosterī apgrauzdētas šķēles (ja laika nav tik daudz, šo soli var izlaist) pārziest ar zemesriekstu sviestu, pilnai laimei savu mākslas darbu izdaiļojot ar krāšņu ievārījuma sirdi. Ja glezniecība nav tava stiprā puse, tad glītākam un precīzākam efektam izmanto sirds veida formiņu, ko uzliec uz maizītes – tad atliks tikai iekšpusē esošo laukumu plānā kārtiņā pārklāt ar zapti un pēc tam formu uzmanīgi nocelt.

Foto: Shutterstock

Padomu, kā ātri pagatavot maizītes ar sirds formas olu viducī, meklē te. Arī šajā gadījumā tev lieti noderēs sirds veida formiņa no metāla vai plastmasas. Ļoti iespējams, ka tavā virtuvē tāda ir atrodama kādā tālākā atvilktnē noslēptajā piparkūku formu komplektā. Ja nav – nebēdā, sirds formas izgriezumu maizes šķēlē itin vienkārši var izveidot ar asu nazīti. Vari izvēlēties vēl radošāku metodi – iecept olu cīsiņa "rāmītī", ko izveido, brīvos cīsiņa galus izlokot uz āru, ar koka iesmiņu savienojot un veidojot sirds formu. Savukārt te atradīsi video padomu, kā izvārīt sirds formas olu.

Foto: Shutterstock

Ja tev pa ķērienam ir sirsniņveida vafeļu forma – pavisam jauki! Vafeļu mīkla ir pagatavojama piecās minūtēs un arī cepšana neaizņems pārāk daudz laika. Tad tikai atliks padomāt par kārdinošu pasniegšanas veidu, uz šķīvja saliktās vafeles pārkaisot ar pūdercukuru, pārlejot ar medu, iebiezināto pienu, šokolādes mērci vai dekorējot ar putukrējumu (lieti noderēs arī veikalā nopērkamais), augļiem un ogām.

Tie, kuri mīļotos satiks vien vakarpusē, šovakar var pacensties, lai pārsteigtu savus cukurdūkulīšus ar tematiskām "otrās sirds pusītes" konfektēm, mīlīgiem sirsniņu formas vai "laimīgā pārīša" cepumiem.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vakara noslēgumā iesakām kopā ar mīļoto nobaudīt pavedinošos augļu salātus ar medu un jogurtu (recepte –te), jo daudzi no augļiem satur ievērojamu daudzumu feliletilamīna jeb baudas hormona, kas atbrīvojas mīlas prieku baudīšanas laikā, raksta grāmatas "Mīlas eliksīri un amuleti" autors Frensiss Melvils. Kas zina, varbūt pēc šo salātu baudīšanas vakars izvērtīsies īpaši romantisks...

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!