Foto: PantherMedia/Scanpix
Ir tik lieliski, ka sulīgos un aromātiskos ābolus varam baudīt visa gada garumā. Rudens sezonu daudzi noteikti atceras ar labu vārdu, pateicoties bagātīgajai ābolu ražai, kas tika likta lietā, eksperimentējot ar ābolkūkām, tortem, pīrādziņiem un smalkmaizītēm. Arī ziema nav iemesls, lai atteiktos no gardiem ābolu našķiem un desertiem, jo mums ir 13 lieliskas idejas, un kādu no tām tu vari realizēt jau šodien pat.

Āboli kārtainajā mīklā

Foto: Shutterstock
Skaisti pasniedzami āboli kārtainajā mīklas groziņā.

Lasīt vairāk

Mannas - ābolu sacepums

Foto: Shutterstock
Mannas - ābolu sacepums, ko vari baudīt ar bezpiedevu jogurtu vai skābu krējumu, bet īpaši gards tas būs, ja pasniedzot pārliesi ar ābolu sīrupu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Gards našķis no ābolu mizām - karamelizēti čipsi ar kanēli

Foto: Shutterstock
Gada aukstajos mēnešos, kad biežāk gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai ar tās siltumu un apetelīgiem aromātiem piepildītu mājokli, krasnī cepti āboli, ābolu pīrāgi, tartes, kūciņas un citi kārumi tiek gatavoti teju katru nedēļu. Bieži vien recepte pieprasa pirms izmantošanas atbrīvot augļus no mizām. Parasti tās "aizceļo" uz atkritumu spaini, bet, vai zināji, ka no ābolu mizām ātri un vienkārši vari pagatavot gardu un veselīgu našķi - karamelizētus čipsus ar kanēli.

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgs ar ciedru riekstiem un brūnā cukura glazūru

Foto: mosfood
Samērā neparasts, taču bezdievīgi gards ābolu pīrāgs, kuram milti teju nav nepieciešami nemaz. Gaisīgs un maigs - pats kūst mutē!

Lasīt vairāk

Ātrie ābolu virtuļi ar vaniļas saldējumu

Franču virtuvē iecienīto gardo ābolu virtuļu recepte, kas aizņems tikai nepilnu pusstundiņu.

Lasīt vairāk

Kanēļmaizītes ar āboliem

Foto: Shutterstock
Rudenī nekas nesasilda tik labi kā krūze aromātiskas tējas un tikko ceptas kanēļmaizītes, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja.

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgs ar saldējumu

Foto: Shutterstock
Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.

Lasīt vairāk

Ābolu - cidoniju uzpūtenis

Foto: Shutterstock
Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzpūteni kopā ar pienu.

Lasīt vairāk

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Foto: Shutterstock
Pati gardākā kūka - bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Lasīt vairāk

Ātrā ābolu želeja

Foto: Shutterstock

Šī ir tiešām lieliska - vienkārša un ātra recepte, kurā vari izmantot arī mazos un neizkatīgos ābolīšus, kuri citādi ir nolemti iznīcībai. Tas nderēs kā siera plates papildinājums un,uzziests uz grauzdētas maizes šķēles vai pārliets ar pienu, būs fantastiski gards deserts.

Lasīt vairāk

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock
Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Karamelizēti āboli ar riekstiem

Foto: Shutterstock
Gardam našķim - karamelizēti āboli ar riekstiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!