Foto: Shutterstock
Laikā, kad sāk sārtoties pirmās zemeņogas, piedāvājam receptes ar šīm visu vasaras ogu karalienēm – zemenēm. Izrādās tās ir ne vien gardas desertos, bet no zemenēm var pagatavot pat auksto zupu. Protams, arī klasiskās kūkas, tartes un citus saldos gardumus. Īpaši iesakām pamēģināt zemeņu-mandeļu ruleti un franču zemeņu "Šarloti" bez cepšanas!

Izvēlies kādu no 13 dažādajām receptēm un brīvdienās vai kādā brīvākā darba dienas vakarā palutini sevi un savus draugus un ģimeni – viņi noteikti spēs novērtēt tavas pūles.

Zemeņu gaspačo

Pavisam neparasta aukstā zupa, kurai saknes meklējamas Spānijas virtuvē.

Lasīt vairāk

Zemeņu un olu krēma tarte

Karaliskā zemeņu tarte, kas pildīta ar aromātisku vaniļas un olu krēmu rotās jebkuru svinību galdu. Olu krēma recepti pildījumam atradīsi šeit.

Lasīt vairāk

Zemeņu-mandeļu rulete

Grēcīgi garda un vasarīga - tāda ir šī rulete.

Lasīt vairāk

Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Lasīt vairāk

Rīsu pudiņa krēms ar zemeņu kompotu

Foto: Shutterstock

Rīsu pudiņa krēms ar nedaudz neierastu, viegli grādīgu zemeņu kompotu būs interesants deserts vasarīgā pēcpusdienā. Izmēģini un novērtē!

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes fondī ar zemenēm

Foto: Vida Press

Baltās šokolādes fondī ir īsteni saviesīgs ēdiens - pagatavo to siltā vasaras vakarā un izbaudi, kopā ar draudzenēm vai bērniem sēžot uz terases vai dārzā, klausoties putnu treļļos!

Lasīt vairāk

Zemeņu spociņi

Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!

Lasīt vairāk

Zemeņu uzputenis

Foto: Publicitātes foto

Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Rabarberu un zemeņu dzēriens

Foto: Shutterstock

Viegls vasaras dzēriens, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Panna cotta ar zemeņu sīrupu

Foto: Shutterstock

Krēmīgā panna cotta kombinācijā ar aromātisko zemeņu sīrupu būs piemērots deserts svinīgai vasaras maltītei.

Lasīt vairāk

Panna cotta ar zemenēm un vīnogu ledu

Garda deserta recepte no ekskluzīvā gaisa restorāna "Dinner in the Sky" Viļņas ēdienkartes.

Lasīt vairāk

Svaigēdāju siera kūka

Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Lasīt vairāk

Tiramisu ar zemenēm, banāniem un šokolādi

Foto: Privātais arhīvs

"Šī ir mana mīļākā recepte, pirmo reizi tiramisu ar zemenēm un banāniem pagaršoju kādā Milānas restorānā un pašai izdevies atkārtot šo recepti vēl labāk (bet pašpikojot recepti no slavenās Lindas Douzeras un viņas pavārgrāmatas "Italy. The Food and The Lifestyle"). Jaunajā gadā šis ir mūsu kuplās saimes mīļākais deserts, kas tiek apēsts vēl pirms pusnakts, jo ne tikai mazie, bet arī pieaugušie nevar nociesties. Gatavoju vienmēr divas veidnes, lai pietiek pa gabaliņam vismaz 20 cilvēkiem," stāsta Karīna Oborune, atsūtot savu ideālā tiramisu recepti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!