Foto: Shutterstock

Tradicionālais itāļu siers mocarella, kas tiek gatavots no bifeļu piena, ir atsvaidzinošs papildinājums vasaras ēdienkartei. Tāpēc, lai ar šo sieru gatavojot varētu izpausties radoši, portāls "Tasty" apkopojis 14 gardas idejas, kā mocarellu pagatavot!

Pateicoties siera īpašajai garšai un tekstūrai, to var baudīt gan svaigu, gan izkausētu un ceptu. Tas lieliski garšos vasarīgos salātos kopā ar tomātiem, baziliku, zemenēm un citiem svaigajiem augļiem un dārzeņiem. Tāpat, sarīvēta mocarella būs labs papildinājums karstmaizītēm, picām, sacepumiem, kā arī pastas ēdieniem.

"Tasty" iesaka mocarellu pirms gatavošanas kādu brīdi noturēt istabas temperatūrā, jo tad tas būs visgardākais. Tāpat mīkstais siers ir jāplēš, nevis jāgriež ar nazi – tad labāk varēs izgaršot siera tekstūru.

Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku

Foto: Shutterstock

Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Risoto plācenīši ar diviem sieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.

Lasīt vairāk

Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni

Foto: Shutterstock

Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.

Lasīt vairāk

Mocarellas salāti ar zemenēm

Foto: Shutterstock

Svini vasaru un mocarellas salātus pagatavo, tomātu vietā izmantojot zemenes. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai papildini siera zemeņu salātus ar jauktām salātu lapām, rukolu, iegūstot vasarīgu zaļo uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

'Caprese' salāti

Foto: Shutterstock

"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Mocarellas salāti ar kukurūzu

Foto: mosfood

Svaigi un vienkārši pagatavojami mocarellas salāti, kuriem siers piešķir maigumu un sātīgumu, kukurūza kraukšķīgumu, bet sarkanais sīpols - patīkamu asumiņu.

Lasīt vairāk

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Foto: DELFI

Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!

Lasīt vairāk

Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika

Foto: Privātais arhīvs

Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.

Lasīt vairāk

Pavasara piknika salāti ar mocarellu, tomātiem un olīvām

Meklējot idejas piknikam vai dārza ballītei, noteikti noderēs šī salātu recepte, kas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama. Piknika salātus ar mocarella sieru, tomātiem, olīvām un papriku iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas kotletes itāļu gaumē - ar tomātu, mocarellas un anšovu cepurēm

Foto: mosfood

Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!