14 rudenīgi sātīgas maltītes ar krēmsiera mērci
Foto: Shutterstock

Krēmsiers ir burvīgs ne tikai dažādās aukstās uzkodās un salātos, bet tas ir izcils, lai ātri pagatavotu gardu un sātīgu mērci. Mērce var būt ļoti vienkārša, papildināta ar sāli un melnajiem pipariem, kā arī tā var būt bagātīga, sajaukta ar dažādiem zaļumiem, apceptiem dārzeņiem vai sēnēm.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Visvienkāršākais veids, kā iegūt krēmsiera mērci, to uzlikt uz tikko ceptiem dārzeņiem, piemēram, uz karsta ar visu mizu cepta kartupeļa. Tas kūstot veidos samērā biezu mērci, kuru papildinot kaut vai tikai ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, var iegūt nevainojamu aizdaru gandrīz jebkurai maltītei.

Mērcēm ļoti ērti izmantot jau gatavos, dažādu garšu krēmsierus. Tie var būt ar zaļumiem, tomātiem, marinētiem gurķīšiem. Krēmsieru var izmantot arī visās makaronu krējuma mērcēs, ar to aizvietojot skābo krējumu. Mērce būs mazāk skāba un biezāka. Pat pieliekot tikai vienu karoti krēmsiera pie klasiskās tomātu mērces, iegūsi īpaši maigu un krēmīgu tomātu mērci makaroniem. Krēmsieru var pievienot arī krēmzupām, tās būs biezākas un sātīgākas. Arī tomātu krēmzupa iegūst jauku piedevu, ja tai pievieno krēmsieru.

Piedāvājam 14 Tasty pavārgrāmatas receptes siltajām mērcēm un pildījumiem ar krēmsieru.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kartupeļi Krēmsiers Tomātu mērce
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form