Foto: Shutterstock
Sniegotajās dienās tā vien prasās pēc kādas bļodiņas karsti kūpošas un sātīgas zupas. Ja pirmssvētku laikā negavē, tad dažādās siera zupas būs tieši laikā, lai ar vakariņu palīdzību sasildītos pēc pabūšanas ārā. Šī iemesla dēļ izvēlējāmies 14 receptes no "Tasty" krājumiem, lai katrs varētu atrast tādu siera zupu, kas tīk!

Būtībā, jebkura zupa, vai tā būtu frikadeļu, gaļas, krēmzupa vai dārzeņu zupa, kļūst par siera zupu tai brīdī, kad tai tiek pievienots siers. Visērtāk siera zupas pagatavot ar kausēto sieru – tas karstajā buljonā un sastāvdaļu virumā ātri izkusīs un piešķirs ne vien krēmīgo garšu, kā to panāk ar saldo krējumu, bet piešķirs zupai arī sāta sajūtu. Turklāt, kausētais siers ir vispateicīgākais no sieru veidiem, ko pievienot krēmzupām.

Taču tas nebūt nav vienīgais – siera zupām var pievienot arī labi kūstošos Krievijas un Holandes sierus, kā arī Čedaras sieru. Bet izteiksmīgāku garšu cienītāji var siera zupai pievienot arī Parmezāna sieru. Atceries – lai panāktu to, ka siers zupā izkustu vienmērīgi un neveidotu milzīgus kunkuļus, to sarīvē uz smalkās rīves. Tāpat zupas katlam to pievieno pakāpeniski, izkaisot visā "perimetrā". Bet, ja tomēr liekas, ka zupas katlā siers labi nesajauksies, izmanto citu triku. Sarīvēto sieru saber tukšās bļodiņās un tikai tad lej tam virsū karsto, tikko pagatavoto zupu. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!