Foto: Shutterstock
Gruzijā iecienīts ēdiens ir čahohbili jeb sulīga, tomātos sutināta vistiņa, kas bagātīgi aizdarīta ar ķiplokiem un Kaukāza reģionā iecienītāko garšvielu – kinzu. Itālijā vista tiek sautēta baltvīna, pievienojot salviju, timiānu un olīvas, savukārt Francijā sutināšanai tiek izmantots sidrs un krējuma mērce ar Dižonas sinepju un estragona piedevu. Ungāri no vistas gatavo gardu paprikašu, bet indieši – aromātisku kariju.

Vistas gaļas ēdieni ir iecienīti visā pasaulē, jo šī gaļa ir visiem pieejama, lēta, garšīga un ātri pagatavojama, turklāt "draudzējas" ar daudziem, dažādiem produktiem un garšvielām.

To pierāda arī mūsu sagatavotais 14 gardu vistas sautējumu recepšu apkopojums, kas ļaus nobaudīt mums tik ierasto ēdienu pavisam jaunās, no dažādām pasaules valstu virtuvēm aizgūtās garšās.

Lai labi garšo!

Vistas sautējums ar valriekstiem krējuma mērcē

Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums franču gaumē

Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums ar sēnēm un tomātiem

Vīnā un konservētos tomātos sautēta vista garantē neierastu un lielisku garšu.

Lasīt vairāk

Čahohbili jeb gardā vistiņa tomātos

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Gruzijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistas gaļas un sezonas dārzeņu sautējumu.

Lasīt vairāk

Sulīgs cālis ar turku zirņiem ķimeņu mērcē

Foto: Shutterstock
Pikantais cālis ķimeņu mērcē ar tomātiem un konservētiem turku zirņiem – lieliska ideja ātrām un gardām darbdienu vakariņām.

Lasīt vairāk

Cālis 'cacciatore' mafijas gaumē


Foto: Shutterstock
Gards un vienkāršs veids, kā pannā uztapināt sulīgu "cacciatore" jeb mednieku manierē sutinātu vistiņu, kas papildināta aromātiskiem itāļu tradicionālajiem garšaugiem – timiānu un salviju. Kādēļ mafijas gaumē? Jo šī ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kuras ir tik gardas un ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.

Lasīt vairāk

Gardais vistas paprikašs


Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums


Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Sarkanvīnā sautēta vista ar sēnēm franču gaumē

Foto: Vida Press
Klasiskajam franču ēdienam Coq au vin (tulk. - gailis vīnā) tradicionāli tiek izmantots robusts sarkanvīns, kas maltītei piešķir īpašu aromātu un garšu. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk intensīvs, aizstāj sarkanvīnu ar sausu baltvīnu. Brīdinām - šī nav ātri pagatavojama recepte. Jo ilgāk vista sautēsies, jo izcilāks būs rezultāts!

Lasīt vairāk

Vista 'Tikka Masala' mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda, sutināta gaļas maltīte indiešu gaumē – vista, kas marinēta karija pastā. Sautēto gaļas mērci ēd kopā ar "pilau" rīsiem vai apceptiem kartupeļiem. Bet veselīgākai maltītei rīsus vai kartupeļus aizvieto ar lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Čahohbili no vistas

Foto: Shutterstock
Pusdienu pikantais čahohbili no vistas.

Lasīt vairāk

Pannā sutināta vista ar vīnogām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lieliska pusdienu vai vakariņu maltīte – baltvīnā sutināta vista ar vīnogām. Pēc tam no sakarsētā dievu dzēriena pagatavota garda mērce, kurai pievienots saldais krējums.

Lasīt vairāk

Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'


Vista ar šampinjoniem gardā šķiņķa-karija mērcē. Recepte, kas noskatīta kādā vecā vācu žurnālā, bet izturējusi laika pārbaudi.

Lasīt vairāk

Tomātu un vistas gaļas sautējums

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!