Vistas gaļas ēdieni ir iecienīti visā pasaulē, jo šī gaļa ir visiem pieejama, lēta, garšīga un ātri pagatavojama, turklāt "draudzējas" ar daudziem, dažādiem produktiem un garšvielām.
To pierāda arī mūsu sagatavotais 14 gardu vistas sautējumu recepšu apkopojums, kas ļaus nobaudīt mums tik ierasto ēdienu pavisam jaunās, no dažādām pasaules valstu virtuvēm aizgūtās garšās.
Lai labi garšo!
Vistas sautējums ar valriekstiem krējuma mērcē
Zeltaini ceptos vistas gabaliņus gatavo cepeškrāsnī, sutinot krējuma mērcē, kas bagātināta ar sīpoliem, šampinjoniem, valriekstiem un rozīnēm.
Vistas sautējums franču gaumē
Vistas sautējums ar sēnēm un tomātiem
Vīnā un konservētos tomātos sautēta vista garantē neierastu un lielisku garšu.
Čahohbili jeb gardā vistiņa tomātos
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Gruzijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistas gaļas un sezonas dārzeņu sautējumu.
Sulīgs cālis ar turku zirņiem ķimeņu mērcē
Cālis 'cacciatore' mafijas gaumē
Gardais vistas paprikašs
Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums
Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.
Sarkanvīnā sautēta vista ar sēnēm franču gaumē
Vista 'Tikka Masala' mērcē
Čahohbili no vistas
Pannā sutināta vista ar vīnogām
Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'
Vista ar šampinjoniem gardā šķiņķa-karija mērcē. Recepte, kas noskatīta kādā vecā vācu žurnālā, bet izturējusi laika pārbaudi.
Tomātu un vistas gaļas sautējums
Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.