Foto: Shutterstock
Skābeņu zupas mūsu platuma grādos vienmēr ir bijušas varen iecienītas: gan tumīgas un sildošas, gan aukstas un spirdzinošas, gan ar gaļu, gan bez kripatiņas taukuma. Skābeņu sezonai par godu "Tasty" apcirkņos uzgājām daudz un dažādas receptes, kas izdabās katra ēdāja gaumei. Tev atliek tikai izvēlēties to, kas šķiet visgardākā, pagatavot un nolaizīt karoti, kāri izbaudot katru pēdējo gardās zupas pilienu – gluži kā bērnībā pie vecmāmiņas.

Starp citu, tieši šobrīd skābenes ir vismaigākās un veselīgākās un skābeņskābes tajās vēl maz, tādēļ ir vispiemērotākais laiks gatavot un baudīt dažādus skābeņu ēdienus, jo vēlāk, lapiņām nobriestot, tās kļūs krietni vien skābākas un sīvākas.

Tradicionāli skābeņu zupu vāra uz gaļas buljona bāzes vai pievienojot tai kūpinātas ribiņas, Lai arī gala rezultāts ir gards, tomēr process ir visai laikietilpīgs un īsti nederēs ātrām darbdienu vakariņām. Ja vēlies skābeņu zupiņu ar gaļas piedevu baudīt ātrāk, mēs iesakām to papildināt ar nelielām maltās gaļas frikadelītēm, kas jāvāra vien pāris minūtes.

Svaigās skābenes garšos lieliski arī dažādās zupās bez gaļas piedevas – kā siltajās, tā aukstajās. Savukārt izsmalcinātāku garšu cienītāji skābenās lapiņas var izmantot maigas krēmzupas pagatavošanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!