15 ātro vakariņu variācijas ar pildītiem kabačiem vai cukīni
Foto: Shutterstock

Kabači ir viens no visdaudzveidīgāk pielietojamiem sezonas dārzeņiem, kuru garšīga pagatavošana neprasa ne lielas pūles, ne laiku. Cepti, tvaicēti vai grilēti kabači nezaudē savu patīkami stingro un kraukšķīgo struktūru, tādēļ ir ideāli piemēroti arī pildīšanai. Maltā gaļa, siers, sēnes un dažādi graudaugi – pildījumu variācijas ir teju bezgalīgas. Tev atliek tikai ļaut vaļu fantāzijai, lai pēc neilga laika jau celtu vakariņu galdā kārdinoši smaržojošas un apetītlīgas kabaču "laiviņas" vai "gredzenus".

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pildīšanai vari izmantot ne vien kabačus, bet arī cukīni, kas būs maigāki un ne tik šķiedraini. Pirms kāda laika šajā rakstā skaidrojām, ar ko un vai atšķiras kabači no cukīni. No cukīni labāk gatavot laiviņas, bet lielāka izmēra kabači, kas jau ir teju pārauguši, būs piemērotāki griešanai ripās. Kad ripas atbrīvosi no sēklotnes, tās būs gatavas pildīšanai.

Kad kabači sapildīti, tos vari gan likt katliņā un, pārlejot ar kādu mērci (piemēram, pašgatavotu marinara mērci pēc šīs receptes) sutināt, gan likt iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, īsi pirms gatavības pārberot ar devīgu siera kārtu, lai kūstošais siers padarītu šo jau tā gardo ēdienu vēl garšīgāku.

Ja tu min veselīga dzīvesveida taciņu, tad kabaču pildīšanai ierastās cūkgaļas vietā izmanto liesu malto vistas vai tītara gaļu, kam pievieno klāt labu daļu rīvētu dārzeņu (burkānus, papriku, seleriju, cukīni), kas pildījumu padarīs sulīgāku un "pufīgāku". Tad ievieto pildītos kabačus tvaicējamā katlā vai ietin folijā un liec uz grila – pēc pusstundas garšīga un veselīga maltīte būs gatava.

Šāds ēdiens ir tik pašpietiekams, ka tam nav nepieciešamas kādas īpašas piedevas. Ja nu tomēr tevi pēc garās darba dienas māc īpaši neremdināms izsalkums, tad piekod klāt kādu grauzdētas maizes šķēli, pagatavo vieglus salātiņus bez treknām mērcēm (te atrasīsi vasarīgu tomātu sālātu receptes) vai pasniedz pildītos kabačus ar ātri pagatavojamo kuskusu vai bulguru, ko atliks tikai pārliet ar ūdeni un 10 minūtes uzbriedināt.

Lai labi garšo!

Array ( [id] => 46218439 [title] => Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/pilditi-cukini-ar-malto-galu-spinatiem-un-saule-kaltetiem-tomatiem.d?id=46218439 [publish_date] => 2015-07-16 09:33:37 [picture_alt] => Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/zzERpYwrgP8/pilditi-kabaci-spinati-46218477.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/JCBW0ondTko/pilditi-kabaci-spinati-46218479.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/vzIFU9YaMr8/pilditi-kabaci-spinati-46218479.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/uqW7XD_IpSA/pilditi-kabaci-spinati-46218475.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/G3_SmfRPIdI/pilditi-kabaci-spinati-46218475.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/iqQPIatw5vs/pilditi-kabaci-spinati-46218473.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem 

Array ( [id] => 49141223 [title] => Kabaču ripiņas ar sieru un vistas šašliku [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Nereti ballītēs tiek sataisīts tik daudz dažādu labumu, ka pāri paliek pat nākamajā dienā. Lai nekas neietu zudumā, no rīta nākamajā dienā brokastīs tapa gardas kabaču ripiņas, kurām virsū bija no svinībām pāri palikušie sieri, tomāti un pat sulīgie vistas šašlika gabaliņi. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/kabacu-ripinas-ar-sieru-un-vistas-sasliku.d?id=49141223 [publish_date] => 2017-09-01 09:26:51 [picture_alt] => Kabaču ripiņas ar sieru un vistas šašliku [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/lbrXzKJVTTI/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141359.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/E1rEKU-9X_g/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141361.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/tXIhgwuhBW0/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141361.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/C7zNkvVIn94/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141361.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/iB4Bmb1nG7E/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141361.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/AEwP1bpXH4c/kabacis-cepts-kabacis-pildits-kabacis-49141355.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Kabaču ripiņas ar sieru un vistas šašliku 

Array ( [id] => 49051917 [title] => Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Gaileņu mērce ar saldo krējumu, kas pārlieta pāri jaunajiem kartupelīšiem ir jūlija klasika. Šis ēdiens var rādīties pat sapņos un ir dzirdēts, ka sēņotājs pēc neveiksmīgas meža ķemmēšanas ir lējis gaužas asaras. Ja izdevies tikt kaut pie nelielas gaileņu saujas, guldi tās kabaču laiviņās, kur jau gaida pesto un siers. Bet, ja sēņojot nav izdevies tikt pie kārotā "loma", gailenes vari aizstāt ar šampinjoniem vai citām sēnēm. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/gailenu-merce-kabacu-laivinas-ar-pesto.d?id=49051917 [publish_date] => 2017-07-18 09:41:02 [picture_alt] => Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/aIB_cQQHXqM/7083a596c6c1d8845e-49051927.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/OHyot1NVnsk/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/LgZAkMExvWA/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/SgXn1jfL3Zk/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/X_o8w4zRays/7083a596c6c1d8845e-49051931.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/4-vFAt30OEQ/7083a596c6c1d8845e-49051925.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Gaileņu mērce kabaču laiviņās ar pesto 

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form