15 idejas krāsnī ceptiem ziedkāpostiem, kas liks tev aizmirst gaļu
Foto: Vida Press; Shutterstock kolāža

Šobrīd veikalos un tirgos ir nopērkamas stingras ziedkāpostu galviņas, kas priecē ar kvalitātes un cenas samērību. Svaigie, sulīgie un patīkami kraukšķīgie ziedkāposti remdēs izsalkumu tikpat labi kā kartupeļi vai, piemēram, rīsi, bet pēc maltītes tevi nepārņems smaguma sajūta.

Šajos dārzeņos esošais C vitamīns stiprina organisma aizsargspējas pret saaukstēšanās slimībām, nodrošina smaganu un zobu veselību un veicina brūču sadzīšanu, skaidro portāls "Healthline". Turklāt ziedkāposti satur nelielu kaloriju daudzumu (17 Kcal uz 100 gramiem) un ir laba diētas uztura izvēle, vienlaikus rūpējoties par nepieciešamajām barības vielām, ar kurām apgādāt organismu, – kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju un vitamīniem A, K un C.

  • Te atradīsi 14 receptes kraukšķīgiem ziedkāpostu un brokoļu salātiem.

Visveselīgāk, bez šaubām, ir ziedkāpostu nograuzt svaigā veidā vai izmantot salātos, bet, kamēr pieturas drēgni un nemīlīgi laikapstākļi, mēs iesakām 15 receptes, kā ziedkāpostus pagatavot krāsnī bez kripatiņas gaļas un bez liekām pūlēm.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Gavēnis Veselīgs uzturs Ziedkāposti
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form