
Biezpiens neapšaubāmi ir viens no latviešu iecienītākajiem piena produktiem – mums šķiet pašsaprotami, ka tas teju vienmēr atrodams ledusskapja krājumos. Īpaši skaudri atkarību no biezpiena izjūtam, dodoties kādā tālākā ceļojumā un apjaušot, ka svešzemju veikalu plauktos šāda manta nav ne ar uguni atrodama. Šķiet neiedomājami, ka daudzas tautas ir apdalītas, tā arī neiepazīstot šo unikālo produktu, no kura iespējams pagatavot tik daudz un dažādus gardus ēdienus. Un, kas gan tās par brokastīm, ja galdā netiek celta arī biezpiena cibiņa?!
Kurš gan spētu atteikties no rupjmaizes šķēles, kas dāsni pārklāta ar krējumotu biezpieniņu un pārkaisīta ar sulīgiem zaļajiem lociņiem un kraukšķīgām redīsa ripiņām? Pilnai laimei šo klasisko salikumu var papildināt ar marinētas siļķes gabaliņu, kūpinātu lasi vai krēmīgām avokado šķēlēm.

Ja gribas nobaudīt kaut ko no "siltā gala", tad biezpiens, salikumā ar dažādiem citiem produktiem, lieti noderēs arī plāno pankūku pildīšanai. Arī vienkārši pagatavojams biezpiena sacepums vai sirņiki ar krējuma-zaļumu mērces aizdaru būs lieliska izvēle sātīgai brokastu reizei.
Brokastīs iestiprināties ar biezpienu jo īpaši būtu ieteicams tiem, kuri nolēmuši, organisma attīrīšanas vai kilogramu zaudēšanas nolūkos, Lielā gavēņa ietvaros, atteikties no gaļas ēšanas, jo šajā gadījumā ir svarīgi padomāt par citiem olbaltumvielu ieguves avotiem.

Olbaltumvielas mums ir nepieciešamas, lai uzturētu savu ķermeni formā, cīnītos ar slimībām un uzturētu augstu enerģijas līmeni. Vidēji sievietēm dienā ir jāuzņem 46 grami olbaltumvielu, vīriešiem – 56 grami, skaidro portāls "cookinglight.com". Mūsu mīļais biezpiens var lepoties ar iespaidīgu olbaltumvielu daudzumu – 150 gramos šī produkta ir 13 grami olbaltumvielu.
"Tasty" apcirkņos uzgājām 15 brokastīm piemērotu sāļo biezpiena ēdienu receptes, kas ar garantiju piesies dūšu līdz pat pusdienām.
Lai labi garšo!