Foto: Shutterstock
Kaut ārā plosās putenis un aukstums stindzina līdz kaulam, tas nav šķērslis izbaudīt slēpošanu, slidošanu un citus ziemas priekus. Lai, "ieveļoties" mājās, "atkausētu" pilošo degunu un sasildītu sastingušos roku un kāju pirkstus, "Tasty" iesaka sildīties garšīgi. Sātīgs gaļas sautējums, kas piepilda māju ar siltumu un kārdinošiem aromātiem, ir labākais veids, kā dot pretsparu ziemīgajiem laikapstākļiem.

Ja pēc fiziskajām aktivitātēm jūties izsalcis kā vilks, sautējuma gatavošanai izmanto ātri pagatavojamo vistas vai tītara gaļu. Gaļas gabaliņus jāsagriež vēlamajā lielumā, formā un strauji jāapcep pannā uzkarsētā eļļā, sviestā vai citā taukvielā, lai tie iegūtu skaisti zeltainu garoziņu, kas sautēšanas procesā palīdzēs saglabāt gaļas gabaliņu sulīgumu. Arī malto gaļu pirms sautējuma gatavošanas vislabāk ir nedaudz apcept, pievienojot tai sakapātus sīpolus, ķiplokus un vēlamās garšvielas.


Liellopa, teļa, jēra, truša un medījuma gaļas gabaliņi gatavosies ilgāk, bet gaidāmā garšu baudījuma dēļ taču ir vērts nedaudz paciesties vai ne? Vēl jo vairāk tādēļ, ka sautējums ir visai mazprasīgs ēdiens, jo visā tā gatavošanās laikā nebūt nav jānīkst pie plīts: kad visas sastāvdaļas saliktas "pīlē" un iešautas krāsnī vai aizvākotā katlā uzliktas uz plīts riņķa, tev būs laiks pagatavot tēju, mierīgi noskatīties pāris iecienītā seriāla sērijas un lēnā garā pagatavot svaigus salātus, ko pasniegt kā piedevu sātīgajam gaļas sautējumam.

Lai labi garšo!

Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Foto: DELFI

Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.

Lasīt vairāk

Sildošs un sātīgs vistas un pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Vēsās un drēgnās dienās viss, ko gribas, ir sildošs, sātīgs ēdiens, turklāt pagatavojams mazāk kā pusstundas laikā. Šī recepte ir kā radīta šādām reizēm.

Lasīt vairāk

Azū – gaļas sautējums ar kartupeļiem, sālītiem gurķiem un tomātu mērci

Foto: Shutterstock

Gards azū – gaļas sautējums ar ceptiem kartupeļiem tomātu mērci, sālītiem gurķiem un papriku sātīgai maltītei.

Lasīt vairāk

Gardais talkas virums no trīs vienkāršām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Lai pagatavotu šo izcili vienkāršo un garšīgo ēdienu, būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas – sīpoli, tomāti un liesa gaļa vienādās proporcijās. Visu kārtām liec lielajā, virs ugunskura novietotajā katlā un pēc pāris stundām talcinieki varēs mieloties ar gardu, sātīgu un spēcinošu virumu.

Lasīt vairāk

Jēra gaļas un kāļu sautējums

Foto: Shutterstock

Sātīgais maltītei - jēra gaļas un kāļu sautējums.

Lasīt vairāk

Maigais truša gaļas un dārzeņu sautējums

Foto: Shutterstock

Gardai maltītei – ar dārzeņiem un baltvīnu sautēts trusis.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem sinepju mērcē

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams, sātīgs un gards cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem pikantā krējuma – sinepju mērcē. Garšos lieliski gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem.

Lasīt vairāk

Ātrais pupiņu–maltās gaļas sautējums ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Ātrai ikdienas maltītei konservētu pupiņu–tomātu sautējums ar malto gaļu un kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā

Foto: Publicitātes foto

Šis rudenīgais sautējums, ko iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis, ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros.

Lasīt vairāk

Liesais tītara gaļas čili sautējums

Foto: Shutterstock

"Chili con carne" gatavošanai ierasts izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.

Lasīt vairāk

Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.

Lasīt vairāk

'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums

Foto: Shutterstock

Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem

Foto: Shutterstock

Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

Lasīt vairāk

Truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem

Īpašam mielastam pagatavo truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!