Foto: Shutterstock
Trakajā svelmē, kad brīžiem pats jūties, it kā ceptos uz nokaitētas pannas, gribas turēties pa gabalu no kastroļiem un karstas plīts. Viegls un zibenīgi pagatavojams ogu vai augļu kokteilis būs trāpīgākā izvēle vienkāršai maltītei – dzēriens un ēdiens "divi vienā", kuru malkojot, gan atveldzēsies, gan uzņemsi enerģiju un vitamīnu devu.

Lai pagatavotu spirdzinošu kokteili, tev bez blendera, ogām un augļiem būs nepieciešams arī kāds piena produkts krēmīgākam rezultātam, piemēram, piens, jogurts, paniņas vai kefīrs. Kaloriju neskaitītāji var izmantot arī saldo krējumu vai saldējumu. Ja piena produkti ir svītroti no tavas ēdienkartes, tad liec lietā sojas, rīsu, mandeļu vai kokosriekstu pienu. Gardu kokteili var pagatavot arī vien uz ledus vai kokosriekstu ūdens bāzes, sātīgumam pievienojot sauju riekstu, sēklu vai auzu pārslu.

Lai kokteilis būtu ne vien gards, bet arī atvēsinošs, izmantojamos augļus un ogas vari jau laicīgi sasaldēt, bet pavisam ātram rezultātam noderēs zemenes, avenes vai citi labumi no veikalu saldētavu krājumiem.

Lai labi garšo!

Bagātīgais ogu-eksotisku augļu smūtijs ar auzu pārslām

Foto: Publicitātes foto

Šis ir lielisks vitamīnu kokteilis, kas ir tik universāls, ka to var dzert brokastīs, remdēt izsalkumu starp ēdienreizēm vai baudīt kā desertu. Tā sastāvā esošie augļi un zaļumi nodrošinās jūs ar C un K vitamīniem, auzu pārslas sniegs organismam nepieciešamās šķiedrvielas bet avokado – neaizvietojamās taukskābes, turklāt košā, dzīvespriecīgā kokteiļa krāsa noteikti priecēs acis un rotās galdu.

Lasīt vairāk

Sātīgais smūtijs ar ogām un auzu pārslām

Foto: Publicitātes foto

"Blendētie kokteiļi ir lielisks veids, kā koncentrēti, vienkārši un ātri uzņemt daudz vērtīgu uzturvielu, kas atrodamas zaļumos, augļos, dārzeņos, riekstos, auzu pārslās un citos veselīgos produktos.” apgalvo dzīvesstila bloga "Happywhispers.lv" autore un veselīga dzīvesveida entuziaste Līga Andžāne, sadarbībā AS “Dobeles dzirnavnieks” piedāvājot ātri pagatavojama un sātīga smūtija recepti.

Lasīt vairāk

Vasarīgais zemeņu-nektarīnu smūtijs ar saldētiem rabarberiem

Foto: DELFI

Smūtijs ir izcils veids, kā apēst augļus, kas maisiņā saspiedušies un vairs nav tik glīti, lai liktu, piemēram, uz kūkām. Vasarā steidzīgos brīžos to var ātri pagatavot un dzert pa ceļam uz darbu vai ballīti!

Lasīt vairāk

Saldētu aveņu, greipfrūtu un zaļās tējas kokteilis

Foto: Shutterstock

Atvēsinošs un atspirdzinošs pavasara vitamīnu kokteilis. Zaļā tēja glāzītē lieliski sadraudzēsies ar vasarā sasaldētajām avenēm, svaigu ābolu un greipfrūtu.

Lasīt vairāk

Paniņu un saldētu aveņu smūtijs

Foto: Shutterstock

Barojošs un vasaras garšas klātesošs smūtijs, kas derēs gan brokastīm, gan launagam.

Lasīt vairāk

Kefīra un melleņu brokastu kokteilis

Saldens kefīra smūtijs ar mellenēm, banānu un medu. Recepte no Jūlijas Ekkertes pūra sadarbībā ar "Trikāta".

Lasīt vairāk

Banānu un ērkšķogu smūtijs

Foto: DELFI

Kad kārojas kaut kas salds, bet ne pārlieku trekns, smūtijs būs pašā laikā. Kā brokastīs, tā launagā vai vēlā vakarā.

Lasīt vairāk

Upeņu, aveņu un banānu smūtijs

Foto: Shutterstock

Pavisam ātri pagatavojams smūtijs ar upenēm, avenēm un banānu. Pievieno gāzētu minerālūdeni vai mandeļu pienu (pēc savas gaumes) un mazliet medu saldumam.

Lasīt vairāk

Ķiršu un banānu smūtijs

Foto: Shutterstock

Gards un vasarīgs kokteilis brokastīm vai baudīšanai starp ēdienreizēm – ķiršu smūtijs ar banāniem un citām vasaras ogām. Lai panāktu, ka kokteilis ir atvēsinošs, izmanto sasaldētas ogas.

Lasīt vairāk

Melleņu un banānu brokastu smūtijs

Foto: Shutterstock

Uzmundrinošs brokastu kokteilis – melleņu un banānu smūtijs ar auzu pārslām. Ar sastāvdaļu proporcijām vari variēt pēc sirds patikas, izmantojot vairāk vai mazāk melleņu, jogurta vai auzu pārslu.

Lasīt vairāk

Zemeņu un saldējuma kokteilis

Foto: Shutterstock

Vasaras klasika – svaigu zemeņu un plombīra saldējuma kokteilis. Ja vēlies, lai vēsais kokteilis vēl vairāk garšotu pēc zemenēm, plombīra vietā izmanto zemeņu saldējumu.

Lasīt vairāk

Rabarberu un saldētu aveņu smūtijs

Foto: Shutterstock

Spēcinošs rīta kokteilis ar rabarberiem, avenēm un mazu gabaliņu bietes. Smūtijam izmanto mīļāko augu pienu, piemēram, auzu vai rīsu. Bet ja tie nevilina, kokteilis būs gards arī ar govs pienu.

Lasīt vairāk

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)

"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Bērnības garša – saldējuma kokteilis ar plūmju sulu

Foto: DELFI

Kad tad vēl, ja ne vasarā baudīt atsvaidzinošo saldējuma kokteili Nepārspējams salikums ir plombīra saldējums un plūmju sula, taču, nedaudz mūsdienojot šo klasiku, tas papildināts ar svaigām vasaras veltēm.

Lasīt vairāk

Melleņu un banānu piena kokteilis

Foto: Shutterstock

Atvēsinošs un gards piena kokteilis ar mellenēm un banāniem. Ziemas sezonā izmanto saldētas ogas, bet vasarā gardās svaigās ogas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!