Foto: Shutterstock
Katram no mums mājās ir tādi konservētie gardumi, kas paredzēti reizēm, kad slinkums gatavot vai nav iedvesmas. Konservētas pupiņas, tomāti, zirnīši un arī kukurūza. Ja mājās aizķērusies kāda bundžiņa vai divas ar saulaini dzelteno konservēto kukurūzu – lūk, 17 burvīgas receptes, kur produktu likt lietā!

Gatavot ar konservētu kukurūzu ir pavisam vienkārši – to var pievienot svaigiem salātiem, pildītām paprikām vai tomātiem, kā arī tortiljas tīstoklīšiem. Kukurūza lieliski iederēsies arī siltajās maltītēs, piemēram, sautējumos un plācenīšos. Ja kukurūzu pievieno sautējumiem, tad jāatceras, ka tas jādara dažās pēdējās gatavošanas minūtēs, lai kukurūzas graudiņi neizjuktu.

Bet, ja kukurūzu pievieno salātiem, tad tās garšu var padarīt izteiksmīgāku, kukurūzu pirms tam apcepot uz pannas. Konservēto kukurūzu pāris minūtes karsē eļļā vai sviestā kopā ar kādu garšaugu, piemēram, koriandru vai rozmarīnu. Tas palīdzēs konservētajai kukurūzai nedaudz zaudēt tās saldo garšu.

Siltie griķu, kukurūzas un zaļo zirnīšu salāti

Foto: Shutterstock

Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.

Lasīt vairāk

Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika

Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un kukurūzas biezzupa jeb čauders

Foto: Shutterstock

Par čauderu amerikāņi sauc biezu zupu, un to tradicionāli ēd vēsā laikā. Tas var būt gan veģetārs, gan papildināts ar gaļu, gan zivīm un jūras veltēm, tomēr čaudera sastāvā vienmēr ir siers un saldais krējums. Šoreiz kartupeļu un kukurūzas čauders ar ceptiem bekona gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu

Foto: Shutterstock

Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.

Lasīt vairāk

Garneļu un kukurūzas plācenīši

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājīga uzkoda nelielām viesībām un ģimenes svētkiem. Garneļu plācenīši saderēsies ar jebkādiem augļu salātiem vai salsām.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kukurūzas plācenīši

Foto: Tasty

Atšķirībā no kotletēm šoreiz gaļu nevis samaļ gaļas mašīnā, bet smalki, jo smalki sagriež ar nazi. Plācenīši ļoti ātri ir gatavi, jo nelielās gaļas kripatiņas strauji izkarst. Svarīgi ir tos nepārcept, citādi fileja zaudē savu sulīgumu un maigo garšu.

Lasīt vairāk

Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem

Foto: Vida Press

Vienkārša, dekoratīva un svaigi garda ideja launagam vai vieglām vakariņām - gliemežvāku formas makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem. Labi garšo gan vēl silti, gan arī atdzisuši.

Lasīt vairāk

Samtaina kukurūzas zupa ar garnelēm un lociņiem

Foto: Vida Press

Īsti ziemīga un samtaini maiga kukurūzas zupa, kurai garneles piešķir izsmalcinātību un vieglumu. Lielisks veids kā sevi nedaudz palutināt nogurdinošas darba nedēļas izskaņā.

Lasīt vairāk

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu

Foto: Privātais arhīvs

Šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem jau labu laiku. Pirmo reizi ar šiem salātiem saskāros pie savas māsas. Viņa bija pagatavojusi, un arī es atzinu par labu esam. Taču ilgstoši nespēju saņemties un pagatavot pati.

Lasīt vairāk

Siera - rupjmaizes salāti

Foto: Shutterstock

Siera un rupjmaizes salāti - sātīgs cienasts bez lieliem pūliņiem.

Lasīt vairāk

Karstā kukurūza ar garšaugiem

Sātīga un tajā pašā laikā viegla uzkoda - kukurūza ar garšaugiem.

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami ziedkāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un puraviem, kas garšos arī tiem, kuri citā veidā izmantotos produktus neēd.

Lasīt vairāk

Zivju kroketes ar kukurūzu un spinātiem

Cepeškrāsnī ceptas mencas filejas kroketes ar kukurūzu, grauzdiņiem un spinātiem.

Lasīt vairāk

Ar vistas fileju un ananasiem pildīti tomāti

Foto: Shutterstock

Tomāti, kas pildīti ar vārītu vistas fileju, konservētiem ananasiem un kukurūzu, ir aukstā uzkoda, kas ir pietiekami sātīga, lai būtu arī kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Video: Gardais vraps ar vistas fileju

Vrapi ar vistas fileju un dārzeņiem ir kārtējā lieliskā Mušmiru ielas iemītnieku recepte. Vrapu var uzskatīt par universālu ēdienu - tā ir gan uzkoda, gan pamatēdiens, turklāt tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Un pildījuma sastavdaļas vari variēt pēc sirds patikas.

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!