Foto: Shutterstock

Kartupeļi ir tā maciņam draudzīgā sastāvdaļa, bez kuras kārtīga paēšana nemaz nav iedomājama. Lai dažādotu kartupeļu gatavošanas paradumus vai vienkārši liktu lietā vakardienas vārītos kartupeļus, to biezputru – pagatavo vakariņās kādu no Tasty.lv recepšu grāmatā atrodamajām sacepumu idejām!

Ja vēlies sacepumu "pa vienkāršo", tad pieej gatavošanai pavisam vienkārši – sagriez kartupeļus ripiņās, izkārto cepamajā traukā un pārlej ar saldā krējuma mērci, kam pievienotas garšvielas. Pēc mazāk nekā stundas galdā varēsi celt pietiekami kārdinošu un barojošu maltīti! Tikpat vienkārši ir pagatavot kartupeļu sacepumu no biezputras – iemaisi tajā sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī. Uzfrišināta kartupeļu biezputra ēdājiem galdā būs liekama jau pēc 15 minūtēm.

Kreptīgākam sacepumam nevairies pievienot malto gaļu, vārītas vistas filejas gabaliņus vai citus dārzeņus. Ja gaļa nevilina, tās vietā pamēģini zivs gabaliņus – piemērots būs lasis un baltās zivs filejas, piemēram, heks, jo tajā nav asaku. Lai sacepums izceptos vienmērīgi, malto gaļu pirms likšanas cepamajā traukā, apbrūnini pannā ar garšvielām un kādu daiviņu ķiploka vai sasmalcinātiem sīpoliem. Bet kraukšķīgas sacepuma virsmas noslēpums ir pietiekami ilgi ceptas svaiga kartupeļa šķēlītes, izkusis siers vai mazliet rīvmaizes.

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Kartupeļu, fetas siera un spinātu sacepums

Recepte gardām vēlajām brokastīm, brančam vai pusdienām pēc svētkiem, kad pāri palikusi krietna porcija svētkos savārīto kartupeļu. Kartupeļiem pievienojot drusku fetas siera un spinātu, kā arī olas, rezultātā sanāks burvīga maltīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta kartupeļu un krēmsiera biezputra

Foto: Shutterstock

Bagātīga, krēmīga biezputra, kuru cep cepeškrāsnī un iegūst kārdinošu, zeltainu garoziņu. Ļoti ērts veids, kā sagatavot kartupeļu biezputru viesībām. Laicīgi izvāra kartupeļu biezputru (var pat vārīt iepriekšējā dienā), to vēl karstu pilda sacepuma traukā un noglabā līdz cepšanas brīdim.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un heka sacepums

Foto: Vida Press

Heks ir universāla, salīdzinoši lēta zivs ar maigu garšu, kas lieliski sader arī ar izteiksmīgas garšas sastāvdaļām ēdienos. Tieši tāpēc šis nedaudz pikantais sacepums būs ideāla maltīte tiem, kuri novērtē jūras veltes un tik vienkāršos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais kartupeļu sacepums

Plānās cepto kartupeļu šķēlītes būs lieliska piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem - tiem, kuriem patīk kreptīgākas maltītes. Tajā pašā laikā sacepums ir tik sātīgs, ka to var ēst arī kā pamatēdienu - ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'

Foto: Vida Press

Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un ciedru riekstiem

Foto: Shutterstock

Smaržīgs un kārdinošs kartupeļu sacepums jeb plācenis, kuru cep krāsnī, izmantojot ar ķiplokiem aromatizētu olīveļļu. Neikdienišķu akcentu piešķirs kraukšķīgums no ciedru riekstiem.

Lasīt vairāk

Karaliskais kartupeļu un biezpiena sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgai un gardai maltītei - karaliskie kartupeļi ar biezpienu. Kādēļ karaliskie? Jo ļoti sātīgi!

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.

Lasīt vairāk

Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu

Foto: Shutterstock

Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar sieru, dārzeņiem un biezpiena mērci

Foto: Shutterstock

Superīgs dārzeņu ēdiens - tieši šādu apzīmējumu šai receptei devusi tās autore, portāla Cālis.lv lietotāja tutumish.

Lasīt vairāk

Vārītu kartupeļu sacepums ar pildījumu 'Viss, kas ledusskapī'

Foto: Shutterstock

Vārītu kartupeļu sacepums ar pildījumu no tā, kas atrodams mājās. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Trīnes krājumiem. Pierakstā saglabāts autores stils un oriģinālrakstība.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem

Foto: Shutterstock

Saldie kartupeļi, saukti par sirdstriekas ēdienu - traki garšīgi, bet arī nežēlīgi sātīgi.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar selerijas sakni un kūpinātu vistu

Foto: Shutterstock

Sātīgais kartupeļu un selerijas saknes sacepums var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva kādam gaļas ēdienam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!