Foto: Shutterstock
Kaut tieši filejas ir visliesākie vistas gaļas gabaliņi, tomēr, rīkojoties nemākulīgi, maigā gaļa kļūst neglābjami stiegraina, vairāk atgādinot zābaka pazoli, nekā veselīgu ēdienu. Izmēģinot dažādus gatavošanas paņēmienus, ne viens vien ir vīlies šajā neapšaubāmi veselīgajā produktā, rezultātā bez žēlastības izslēdzot to no ēdienkartes un aizstājot ar sulīgākiem vistas gaļas gabaliem. Iesakām nemest plinti krūmos un dot filejai vēl vienu iespēju, pagatavojot to kādā no mūsu ieteiktajiem 17 veidiem.

Labā ziņa ir tāda, ka ir lērums veidu, kā vistas fileju pagatavot, lai tā būtu ne vien veselīga, bet arī tiešām sulīga un garšām bagāta. Vienkāršākais un arī ātrākais veids, kā to izdarīt, ir pareiza vistas filejas novārīšana, izmantojot mūsu ieteikto, praksē pārbaudīto metodi, ko atradīsi te.

Ja tev ir nedaudz vairāk laika, tad lielisks veids, kā mīkstināt vistas filejas un piešķirt tām īpašas garšas nianses, ir gatavot dažādas marinādes. Mēs atlasījām piecas, kas, mūsuprāt, vislabāk izcels vistas fileju maigo garšu. Receptes marinādēm meklē šeit.

Marinētas vistas filejas vari gan cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, uzliekot uz cepamā papīra vai ietinot folijā, lai nevajadzētu izmantot liekas taukvielas. Gana veselīgs veids, kā marinētām vistas filejām piešķirt vēl labāku garšu, ir arī grilēšana. Lai gaļa izceptos ātrāk un viscaur vienmērīgi, pirms cepšanas vai grilēšanas uzmanīgi saplacini filejas, izmantojot gaļas āmura plakano pusi.

Ja kalorijas tevi nebaida, tad īpaši sulīga vistas fileja izdosies, ja cepsi to kraukšķīgā panējumā vai sutināsi, pārlejot ar krēmīgu mērci. Papildus drošībai, lai gaļas sulām nebūtu pat mazākās iespējas izsprukt no filejām, devīgi pārber šķēlēs ar siera "cepuri", kas kūstot veidos pamatīgu aizsargbarjeru, nodrošinot debešķīgu sulīgumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!