Foto: Shutterstock
Zaļo lociņu smarža ir gluži kā signāls, ka daba mostas no ziemas miega. Diemžēl mēdz gadīties, ka garā ziema krietni patukšojusi organisma rezerves, un tad loki nāk kā glābiņš, jo zaļajos stiebriņos ir pat vairāk vitamīnu un minerālvielu nekā pašos sīpolos. Tieši tādēļ šoreiz piedāvājam 18 idejas, kā veselīgos pavasara vēstnešus iekļaut ēdienkartē.

Zaļajos lociņos dāsnā daudzumā atrodami B grupas vitamīnus, PP vitamīns jeb niacīns, folijskābe, C vitamīns, kālijs un fosfors, tādēļ lociņu bunte lieti noderēs gan imunitātes stiprināšanai, gan palīdzēs cīņā ar saaukstēšanos, jo satur vielas ar pretmikrobu un antiseptisku iedarbību, atklāj uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone.

Ja vēlies, lai lociņu bunte saglabātos svaiga pat ilgāk nekā nedēļu, ieliec to krūzītē vai burciņā ar ūdeni, lakstus piesedz ar polietilēna maisiņu un krūzīti ievieto ledusskapī, iesaka "Cook's Illustrated". Kā atklājuši izdevuma virtuves eksperti, sīpollokus ieliekot burciņā, nepieciešams vien tik daudz ūdens, lai būtu nosegtas tikai saknītes. Ja ūdeni nomainīsi ik pēc 2-3 dienām, sīpolloki svaigi saglabāsies pat divas nedēļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!