Foto: LTV publicitātes foto
Iebiezinātais piens ir daudzu iecienīts našķis, kas visbiežāk tiek notiesāts, ķeksējot to ar karoti tieši no bundžiņas. Šoreiz izturi kārdinājumu un izmanto to kādas kārdinošas kūkas pagatavošanai. Un noteikti neaizmirsti padalīties ar saviem mīļajiem.

Sakuļot olu dzeltenumus ar iebiezināto pienu, cukuru un citronu sulu, iegūsi skābenu krēmu ceptajai siera kūkai. Arī neceptās siera kūkas pildījumu iebiezinātais piens padarīs tikai un vienīgi gardāku.

Šo cukursaldo piena našķi var izmantot arī, pagatavojot no tā dažādus saldos krēmus, ko ziest starp "Napoleona", "Melnā prinča" "Banoffee" kūkas vai medus tortes kārtām.

Foto: Shutterstock
  • Iebiezināto pienu var ne vien ziest starp tortes kārtām, bet arī pildīt smilšu mīklas groziņos, devīgā kārtā uzklāt ruletes biskvītam, izmantot kēksiņu dekorēšanai vai eklēru pildījumam. Lūk, septiņas receptes iedvesmai.


Tie, kuri nevēlas tērēt laiku krāsns darbināšanai, ar devīgām iebiezinātā piena kārtām var sastiprināt veikalā nopērkamās vafeļu plāksnes vai gaļas mašīnā samaltus "Selgas" cepumus, pavisam ātri un vienkārši tiekot pie vafeļu tortes vai "Skudru pūžņa", ko baudīt ar tēju vai kafiju.

Lūk, 20 radošas iebiezinātā piena izmantošanas idejas saldākai dienai!

Vienkāršā cepumu kūka ar iebiezinātā piena pildījumu un plūmju zapti

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama cepumu un iebiezinātā piena kūka, kas Rēzeknes piena kombināta ziedu laikos bijusi Latgales pusē iecienīts kārums.

Lasīt vairāk

Krēmīgā karameļu un šokolādes tarte ar iebiezināto pienu

Karameļu un šokolādes tarte ar iebiezināto pienu un kokosriekstu skaidiņām - ar vienu gabaliņu nebūs gana.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardā biezpienkūka ar iebiezināto pienu un riekstiem

Šī biezpienkūka ir nudien grēcīga – gan tādēļ, ka grēcīgi garda, gan arī tādēļ, ka, nobaudot gabaliņu, ar garantiju tiks pārsniegta ja ne nedēļas, tad dienas kaloriju norma. Un maz ticams, ka pēc pirmās šķēles varēsi sev pateikt: "Stop!"

Lasīt vairāk

Vienkāršais 'Skudru pūznis' ar cepumiem un iebiezināto pienu

Pavisam vienkāršs deserts ar bērnības garšu – "Skudru pūznis".

Lasīt vairāk

Kārdinošā banānu siera kūka bez cepšanas

"Neceptā siera kūka ar liķiera piesūcinātu šokolādes cepumu pamatni, gardu banānu krēmu un krēmīgu kakao mērci būs katra svētku galda rota," recepti iesaka Elīza Zemitāne.

Lasīt vairāk

Krēmīga laima kūka ar iebiezināto pienu

Laima kūka ar krēmīgu un patīkami skābenu pildījumu ir ļoti vienkārši pagatavojama, jo lielāko daļu darba paveic blenderis un mikseris, un tik ļoti garšīga, ka mēli var norīt. Recepti iesūtīja Krista.

Lasīt vairāk

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Vafeļu torte ar iebiezināto pienu

Vafeļu torte ar iebiezināto pienu - uz ātru roku.

Lasīt vairāk

Sulīga ķirbju kūka ar iebiezināto pienu

Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu - garšos pat tiem, kas ķirbjus neēd.

Lasīt vairāk

Torte 'Napoleons'

Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.

Lasīt vairāk

Torte 'Melnais princis'

Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.

Lasīt vairāk

Cepumu torte ar vārītu iebiezināto pienu bez cepšanas

Cepumu torte ar vārītu iebiezināto pienu un šokolādes glazūru. Tik garda un bez cepšanas pagatavojama.

Lasīt vairāk

Medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu

Medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu - vienkārši fantastiska.

Lasīt vairāk

Neceptā ķirbju-iebiezinātā piena kūka ar karameļu mērci

Siera kūkas nu jau kļuvušas par klasiku saldummīļu vidū un dažādas to receptes atrodamas arī "Tasty" krājumos. Arī no ķirbjiem var pagatavot ļoti gardu siera kūku – galvenais nesarežģīt recepti un pagatavot to vienkārši, papildinot vien ar karameļu mērci.

Lasīt vairāk

Tikai 3 sastāvdaļas: biezpienkūka ar iebiezināto pienu

Ši elementārā biezpienkūka, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelta, gan atdzisusi.

Lasīt vairāk

Šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu

Saldummīļi var uzgavilēt, jo, "saprecinot" medus kūku ar šokolādi un iebiezināto pienu, ir radīts īsts konditoreju grāvējs – šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

Lasīt vairāk

Īpaši kraukšķīgais 'Napoleons'

Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.

Lasīt vairāk

Neceptā mango torte no četrām sastāvdaļām

Mango, saldais krējums, iebiezinātais piens un cepumi – tikai šīs četras sastāvdaļas tev būs nepieciešams sarūpēt, lai zibenīgi uzburtu atsvaidzinoši sulīgu torti. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Biskvīta kūka ar iebiezinātā piena krēmu un aveņu ievārījumu

Viegli pagatavojama un garšas kārpiņām tīkama kūkas, kura graciozi pagodinās skaisti klāto svētku galdu! Kūkas un receptes veidotāja ir pavārmākslas speciāliste Dita Lase.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas

Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!