22 sāļie krēmi un smēriņi groziņu un lavaša pildījumam
Foto: Shutterstock

Klāt kārtējā ballīte un uz ātru roku jāsarūpē uzkodas? Sāļie groziņi ir lielisks risinājums, bet ar ko tos pildīt, lai jau atkal nebūtu jāķeras pie mūžīgajiem siera salātiem? Lūk, 22 receptes vienkārši pagatavojamiem sāļajiem krēmiem, ko varēsi ātri sapildīt groziņos, ievīstīt lavašā, satīt tortiljā vai žigli ieziest starp divām apgrauzdētām tostermaizēm.

Groziņos pildāmu krēmu vai pastēti var pagatavot gan no no kūpināta laša, gan zivju konserviem, vārītām pupiņām, zirņiem, avokado un pat no sēnēm. Galvenais, lai smēriņš ir garšām bagātīgs un pēc mielošanās rada sāta sajūtu.

22 sāļie krēmi un smēriņi groziņu un lavaša pildījumam
Foto: Shutterstock

Pavisam ātrus smēriņus groziņu pildīšanai var pagatavot, izmantojot bezpiedevu krēmsieru un pievienojot tam kapātus garšaugus, sarīvētus redīsus, sasmalcinātu šķiņķi vai kapātas olīvas,

Ja vēlies, lai smēriņa struktūra ir vijīgāka un parocīgāka pildīšanai, pievieno masai krējumu, jogurtu, majonēzi, eļļu vai citronu sulu. Krējums un jogurts derēs krēmsieram un citiem sieriem. Citronu sula paspilgtinās jebkura smēriņa garšu un palīdzēs neapbrūnēt, piemēram, avokado. Bet eļļu pievieno pesto līdzīgajām kaltēto tomātu pastētēm un tapenādēm, kas pagatavotas no olīvām, pupiņām un citām sastāvdaļām – eļļa palīdzēs sastāvdaļām neapkalst.

  • Te atradīsi receptes 10 salātiem, kas ir kā radīti sāļo groziņu pildījumam.


Lai iegūtu viendabīgas konsistences krēmu, vērts sastāvdaļas sasmalcināt ar virtuves kombaina palīdzību. Tā varēsi samalt gan apceptus šampinjonus, gan novārītās pupiņas, turku zirņus un pat cietos riekstus.

22 sāļie krēmi un smēriņi groziņu un lavaša pildījumam
Foto: Shutterstock

Kad pastēte, sāļais krēms vai smēriņš pagatavots, laiks to pildīt groziņos! Raupjākas konsistences masu visērtāk būs likt ar tējkaroti, bet vijīga, viendabīgu krēmu labāk iepildīt, izmantojot kulinārijas maisu ar piemērotu uzgali. Kad darbs paveikts, neaizmirsti par dekoriem – zaļumu lapiņas, ripiņās sagrieztas olīvas, redīsu šķēlītes, zeltainas ikru pērlītes, rīvēta citrona miziņa, kūpinātas paprikas pulveris, ķirštomātu pusītes – izvēlies, kas groziņus padarīs vēl apetītlīgākus.

Ikdienā pagatavotos labumus vari arī vienkārši ziest uz maizītēm vai izmanto kā lavaša un tortiljas pildījumu, bet svētku reizē ķeksē no trauciņa ar stienīšos sagrieztiem dārzeņiem, kukurūzas čipsiem, siera standziņām vai ķiploku grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form