24 idejas, kā pagatavot sātīgo augli avokado
Foto: Shutterstock

Avokado šobrīd ir savā pilnbriedā – tos iespējams nopirkt izcili kvalitatīvus, mīkstus un garšīgus. Tāpēc ir jāsteidz izmantot iespēja un pagatavot tos ne tikai garšīgi, bet arī interesanti. Tasty.lv apkopoja dažas idejas, kā pagatavot avokado, no plašās recepšu grāmatas!

Avokado varētu nosaukt par vienu no universālākajiem augļiem, kas vien ir. To varam plaši izmantot ne vien sāļajos pamatēdienos, bet arī desertos un pat kokteiļos. Protams, pamatu pamats ir pavisam vienkāršs – avokado garšo lieliski visdažādākajos salātos. Piemēram, ar spinātiem un citām lapiņām, apliets ar eļļas mērci vai balzamiko krēmu. Bet tas lieliski iederēsies arī siltajos salātos un salātos ar krējuma un majonēzes mērci, ar nosacījumu, ka tajos būs arī olas.

Ja gribas uzfrišināt savas brokastis vai baudīt vieglu maltīti vakariņās – pamēģini avokado pusītes sacept cepeškrāsnī kopā ar olu, bekona šķēlītēm un kādu dārzeni, piemēram, tomātiem. Lielie avokado kalpos kā pamats – iesit katrā pusītē pa olai, apbārsti ar garšvielām un krāsnī iekšā!

Vai esi kādreiz ēdis zupu, kas gatavota no avokado? Ja nē, pēdējais laiks pamēģināt! Piemēram, avokado auksto krēmzupu vai zupu ar skābenēm, kas jo īpaši piestāvēs pavasarim. Un, ja smūtiju gatavošana nav sveša, tad augli var pievienot arī blendētajiem kokteiļiem. Tāpat nedrīkst aizmirst par klasisko vērtību – gvakamoles mērci. Ja tā šķiet par asu, avokado var pārvērst uzkodu mērcītē, pievienojot tam skābo krējumu.

Bet visinteresantāk avokado garšos saldajos ēdienos. No tiem var pagatavot ne vien interesantas glazūras mazajiem kēksiņiem, bet arī svaigās kūkas uz cepumu, riekstu un žāvētu augļu pamatnes. Ēdāji gan jau būs pārsteigti par zaļās kūkas izskatu, bet garantējam – nesmādēs tās garšu.

Source

Tasty

Tags

Avokado Avokado
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form