24 uz ugunskura vārāmas zupas, kas palīdzēs atgūt spēkus pēc lustīgas līgošanas
Foto: Shutterstock

Kad iepriekšējā vakarā līgots līdz spēku izsīkumam, pastāv ļoti liela iespējamība, ka nākamajā dienā prāts nenesīsies uz lieliem varoņdarbiem, bet šašlika, pīrāgu un alus nomocītie puncīši alks pēc siltas, spēcinošas zupiņas.

Uz ugunskura vārīta zupa ir lielisks veids, kā bez īpašām pūlēm garšīgi un sātīgi pabarot lielāku svinētāju pulku, turklāt tas būs arī izklaidējošs pasākums, jo katram jāņabērnam saimniece var iedalīt savu darbiņu, lai zupas vārīšana virzītos uz priekšu krietni vien raitāk. Kāds var saskaldīt malku, cits – sagadāt iekuru, vēl kāds doties uz dārzu pēc zaļumiem vai uz pagrabu pēc produktiem.

Viens no mūsu piedāvāto zupu lielākajiem plusiem ir tāds, ka nekas nav atsevišķi jāapcep, jo visas sastāvdaļas var pagatavot vienā katlā. Arī produktu sasmalcināšānu, kas, uz ugunskura vārot zupu, ir pats laikietilpīgākais un ķēpīgākais darbiņš, saimniece var uzticēt mazāk sagurušajiem jāņabērniem, tad atliks tikai visu sabērt vienā katlā un gaidīt, kad spēcinošais virums būs gatavs.

  • Īsta brīvdabas zupu žanra klasika ir zivju zupa, ko vislabāk gatavot no svaigi nocopētām zivīm. Un, ja vēl paveicas no kāda tuvākās apkaimes zemnieka sarunāt pāris kartupeļus, saišķīti jaunās ražas burkānu un bunti dārza zaļumu, tad karalisks garšu baudījums ir garantēts. Šajā rakstā atklājām pāris knifus, arī pagatavot uhu - varen gardu zivju zupu krievu makšķernieku labākajās tradīcijās.

Kaut pie dabas krūts uz ugunskura vārītai zupiņai, nenoliedzami, ir pavisam cits smeķis, tomēr visas "Tasty" sarūpētās receptes vari pagatavot arī savā virtuvē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Ēdiens Jāņi Zupas un buljoni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form