Foto: Shutterstock
Vakaros tā vien gribas panašķēties ar kādu gardumiņu. Uz veikalu tik vēlu iet vairs negribas. Atliek vien pameklēt virtuves plauktos un ledusskapī jau esošos produktus un ļauties radošumam. "Tasty" apkopo našķu receptes, ko vari viegli un ātri pagatavot no mājās esošajām sastāvdaļām.

Jāatzīst, ka īpaši šī brīža apstākļos nereti nākas ietaupīt katru eiro. Šīs receptes ir no vienkāršām sastāvdaļām, kuras visdrīzāk vienā vai otrā gadījumā atradīsi savā virtuvē. Cepumi ir kārums numur viens, ko cepeškrāsnī radīt no pāris sastāvdaļām vien. Tāpat ikdienišķās auzu pārslas vari karamelizēt un sanāks bērnības dienu našķis. Pat saldējumu vari pagatavot no divām sastāvdaļām vien. Vienkāršais ceptais ābolītis ar putukrējumu un kanēlīti – rudenīgi un garšīgi. Un arī uztaisīt popkornu ir vienkārši. Lai izdodas garšīgi!

Karamelizētas auzu pārslas ar putukrējumu

Foto: Privātais arhīvs

Kad sagribas ko saldu, atliek pasniegties plauktā pēc ierastajām un šķietami vienmuļajām auzu pārslām, kas pēkšņi – apceptas un kombinācijā ar putukrējumu – iegūst garduma nosaukumu. Šo kārumu skolēni var pagatavot brīvlaikā paši, tas ir pavisam vienkārši. Recepti iesaka gardēde Džesika Devjatņikova.

Lasīt vairāk

Fiksie auzu pārslu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Foto: Publicitātes foto

Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10. līdz 13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtapa par Putras vēstniecībām. Restorānā "Terra" bērni, izmantojot auzu pārslas, kopā ar šefpavāru pagatavoja gardus auzu pārslu cepumus ar šokolādes gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Ātrās 'austiņas' ar kanēli un cukuru

Lai pagatavotu ātrās "austiņas" ar cukuru un kanēli, tev būs nepieciešamas vien 4 sastāvdaļas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Fiksie biezpiena plācenīši, cepti cepeškrāsnī

Foto: Sarmīte Znotiņa

Cepeškrāsnī cepti biezpiena plācenīši, ko var ēst arī kā cepumiņus vai uzsildīt, pārlietus ar krējumu un sviestu. Recepti iesaka Sarmīte Znotiņa.

Lasīt vairāk

Citronu cepumi

Ātri pagatavojami citronu cepumiņi tējas vai kafijas pauzei.

Lasīt vairāk

Kanēļa plācenīši

Foto: Shutterstock

Kanēļa plācenīši - skaists un garšīgs svētku vai ikdienas galda papildinājums.

Lasīt vairāk

Samtainie 'Nutella' brūnīši no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Tas šķiet neticami, bet samtaini šokolādīgo un mutē kūstošo "Nutella" brūnīšu pagatavošanai ir nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas! Turklāt ar šo našķi varēs mieloties arī tie, kuriem konstatēta glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Veikli pagatavojamie dateļu cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi kumosa lieluma cepumi, kas pagatavoti no miltu, brūnā cukura un skābā krējuma mīklas. Dateles cepumiem piešķirs patīkamu saldumu, bet brūnais cukurs – aromātisku smaržu. Lieliski garšos pie tējas tases drēgnā rudens pēcpusdienā.

Lasīt vairāk

Popkorns sāļās karameles glazūrā

Foto: Shutterstock

Daudziem kino seanss nav iedomājams bez popkorna kraukšķināšanas, un no šīs vājības nevajag atteikties arī mājas kino vakaros. Lūk, recepte dievīgi gardam popkornam, kas garšos nesalīdzināmi labāk par jebkuru veikalā iegādāto jau gatavo kraukšķi!

Lasīt vairāk

Cukura un krējuma cepumi

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojamie cukura - krējuma cepumi.

Lasīt vairāk

Saldi skābais brūkleņu braunijs labākai omai

Rudens vakariem piestāv tikko no krāsns izņemtu gardumu smarža, un maz kas uzlabo omu tik efektīvi kā šokolādes aromāts. Saldenās smaržas terapiju vislabāk izbaudi ar brauniju. Vēl krāsnī esot, tas piepildīs dzīvesvietu ar karsti saldu aromātu, kas gribot negribot liks justies labāk. Pēc izņemšanas no krāsns būs grūti atturēties, nenolaužot jau kādu knapi padzisušu gabaliņu.

Lasīt vairāk

Kakao un ābolu kēksiņi kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

Šokolādīgi svaigs un ļoti gards našķis. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Ar gaļas maļamo mašīnu formēti cepumi

Foto: Kadrs no video

Bērnībā šie vienkārši pagatavojamie, trauslie un drupanie smilšu mīklas cepumi svētkos tika cepti teju katrā ģimenē. Ja tev nav gaļas maļamās mašīnas ar speciālu uzliku cepumu formēšanai, mīklu vari izrullēt un sagriezt plāksnēs, rombos vai izspiest no tās figūriņas. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

Lasīt vairāk

Gardie ābolu cepumi

Vienkārši un ātri pagatavojams ābolu sezonas našķis – aromātiski un sulīgi cepumi. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu sviesta un šokolādes saldējums

Saldējumam nav gadalaiku ierobežojuma. Jo tas ir tik kārdinošs. Un to var apēst tik daudz! Fitnesa treneres Līgas Dziļumas radītā našķa recepte patiks un garšos arī tiem, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu un apmeklē sporta zāli skaista auguma saglabāšanai.

Lasīt vairāk

Vienkāršie piparkūku-šokolādes cepumi bez mīklas vārīšanas

Foto: Publicitātes foto

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā vienkāršu piparkūku-šokolādes cepumu recepti, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.

Lasīt vairāk

Ātrās kārtainās mīklas standziņas ar sezama sēklām

Foto: Privātais arhīvs

Saldēta kārtainā mīkla ir produkts, ko leduskkapī vienmēr vajadzētu turēt pa ķērienam, lai reizēs, kad sakārojas panašķoties, pavisam ātri un vienkārši varētu izcept saldus vai sāļus gardumiņus. Kraukšķīgu kārtainās mīklas standziņu recepti iesaka Anita.

Lasīt vairāk

Fiksie siera cepumiņi

Foto: Paula Zemgale

"Ļoti ātri pagatavojami siera cepumi, kuru gatavošana ir meditācija, un sastāvdaļas atrodamas teju katrā mājā," stāsta receptes autore Paula Zemgale.

Lasīt vairāk

Sezama sēkliņu cepumi

Foto: Shutterstock

Lieliski sezama sēklu cepumiņi, kuriem pievienots pavisam nedaudz miltu. Pasniedz ar tēju vai kafiju.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

Lasīt vairāk

Sātīgie zemesriekstu sviesta cepumi

Foto: Z.Bitmane

Zemesriekstu sviesta cepumi - ļoti mīksti, sulīgi, turklāt izceļas ar patīkamu saldās un sāļās garšas balansu.

Lasīt vairāk

Vienkāršie cepumi ar rīvētu citrona miziņu

Foto: Shutterstock

Ātri un viekārši pagatavojamie parastie, saldie cepumi ar citrona miziņu.

Lasīt vairāk

Ātrie ingvera cepumi

Foto: Vida Press

Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Banānu krēms

Foto: Shutterstock

Banānu krēms īpaši gards ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un cukuru

Foto: Shutterstock

Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Tikai 3 sastāvdaļas: biezpienkūka ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ši elementārā biezpienkūka, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelta, gan atdzisusi.

Lasīt vairāk

Supervienkāršais rīvēto ābolu pīrāgs ar sodu

Foto: Privātais arhīvs

"Šodien dikti sakārojās ko garšīgu. Ja precīzāk, tad sagribējās tieši pīrāgu. Taču kādu? Negribas pavadīt visu vakaru gatavojot un negribas arī iet uz veikalu, lai pirktu sastāvdaļas. Atcerējos par savu bērnības mīļāko pīrāgu, kuru mana ome Marija mēdza itin bieži gatavot. Protams, sekoja zvans omei, kam sekoja pīrāga gatavošana un rezultātā mani apmierinātie izsaucieni "Cik garšīgi!", "Beidzot!", "Gardākais pīrāgs, ko esmu ēdusi!" Pīrāgs sanāk sulīgs, brūns un garšīgs," tā kopš bērnības iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Ūberga.

Lasīt vairāk

Supervienkāršie kausētā siera cepumi no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Visvienkāršāk pagatavojamie siera cepumi no kausētā siera un miltiem.

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!