Foto: Shutterstock
Ir rīti, kuros gribas iekosties kā kraukšķīgā karstmaizītē. Ir rīti, kad gribas ilgāk pabūt kopā pie brokastgalda un izbaudīt kopābūšas un garšīgās ēšanas laimīti.

Karstmaizītes vienmēr ir laba ideja. Tāpēc šorīt brokastīs viņas – ar sieru, ar šķiņķi, ar tomātiem, ar olu, kas nu mājās un ledusskapī atrodams. Vispār tā ir viena brīnišķīga karstmaizīšu īpašība: ja vien mājās ir maize, var uzskatīt, ka karstmaizītes jau ir izdevušās. Viss pārējais ir tikai fantāzijas lidojums!

Piemēram, cepšana. Karstmaizītes cepeškrāsnī – tā, protams, ir klasika. Piekritīsiet, skats, kā siermaizītes, viegli uzburbuļojot, apbrūnē aiz cepeškrāsns stikla, ir pilnīgi nesamaksājams. Un tā smarža! Un tas brīdis, kad tās ugunīgi karstas izņem no krāsns un uzreiz gribas nolauzt kraukšķīgās, sierainās mežģīnes maliņu.

Bet var jau arī vienkāršāk – apcept maizīti uz pannas un uzmest virsū, ko vien sagribas, vai blakus sačurkstināt bekona šķēlītes. Un kāds gardums ir pannā apceptas bagetes šķēles, tikko no pannas, un dāsni pārsmērētas ar ķiploku sviestu, kas strauji kūst un iesūcas ar kraukšķīgu garoziņu aprautajā mīkstumā…

Par to vai tostermaize ir karstmaize, domas dalās, bet karsta taču tā nenoliedzami ir! Uzliec čedaras siera šķēlīti, otru tikko no tostera izlekušo maizes šķēli pa virsu, un, cenošoties neapdedzināt pirkstus, baudi, kā maizes kraukšķīgums savienojas ar kūstošo seru. Blakus kūp karsta kafija tavā mīļākajā krūzē… Vai nav brīnišķīgs rīts? Ejam cept karstmaizes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!