Foto: Shutterstock
Ir pienācis laiks pārskatīt noglabāto ābolu kastes pagrabā vai vienkārši doties uz veikalu un iegādāties vietējos ābolus, lai pagatavotu īpašas, aromātiskas ziemas maltītes. Āboli ir lieliski gan dažādos desertos, gan kā piedeva pie ceptiem dārzeņiem un gaļas.

Ceptu ābolu maigā tekstūra un saldenskābā garša izcels gaļas pikantumu, papildinās krēmīgu dārzeņu biezeni un būs atsvaidzinošs akcents salātos.

Un neviens nespēs atteikties no gardām pankūkām ar āboliem vai sulīgas ābolmaizes ar karameļu mērci vai riekstiem. Baudi ziemu visā tās daudzveidībā!

Tējas cepumi ar ābolu gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Burvīgi cepumi ar nelielu pārsteigumu un atsvaidzinājumu - ābolu gabaliņiem. Recepte ir ļoti vienkārša, un cepšana aizņems pavisam īsu brīdi.

Lasīt vairāk

Ābolu deserts ar riekstu drumstalām

Ziemas deserts ar gardajiem āboliem – to, cik salds vai skābens tas būs, noteiks tas, no kādiem āboliem saldais ēdiens tiks gatavots. Receptes autore Ance Anna Šternberga norāda, ka ābolu vietā var izmantot arī bumbierus, vai pusi ābolu un pusi bumbieru. Šo un citas receptes meklē nesen izdotajā grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata".

Lasīt vairāk

Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm

Foto: DELFI

Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Lasīt vairāk

'Silķe kažokā' svētku galdam

Foto: Shutterstock

'Siļķe kažokā' ir iecienīti svētku galda salāti. Greznam galda klājumam salātus sakārto sarkana vainaga veidā, rotājot ar granātāboliem.

Lasīt vairāk

Cepti pildītie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem

Foto: Shutterstock

Atraktīvi un kārdinoši, pildīti mazie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Brokoļu un ābolu krēmzupa ar pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Patīkami maiga un vitamīniem bagāta brokoļu un ābolu krēmzupa, ar kuru mieloties reizēs, kad gribas ko vieglu. Gatavo zupu var pasniegt tāpat, vai pievienot sēkliņas vai grauzdiņus.

Lasīt vairāk

Ābolu, kartupeļu un seleriju biezenis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kartupeļu biezputra ar garšīgu pievienoto vērtību – āboliem un selerijas gabaliņiem. Krēmīgo konsistenci maltītei piešķirs arī klāt liktais maskarpones svaigais siers. Gardām pusdienām var ēst tāpat, bet vakariņās pasniedz kopā ar gaļu vai zivi.

Lasīt vairāk

Zoss cepetis ar karamelizētiem āboliem

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojams un gards zoss cepetis. Šoreiz āboli nevis tiek pildīti vēdera dobumā, bet cepti atsevišķi blakus zosij. Tādējādi āboli karamelizēsies un iegūs glītu izskatu.

Lasīt vairāk

Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.

Lasīt vairāk

Ābolmaize ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Burvīga ābolkūka, kuras garšu bagātinās citronu sula un drupināti valrieksti. Piemērota nelielām viesībām un mājīgai ģimenes pasēdēšanai ar tēju un siltu, smaržīgu abolkūkas gabaliņu.

Lasīt vairāk

Trauslie ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Neticami trauslie ābolu pīrādziņi būs gards našķis vēlās brokastīs vai pie pēcpusdienas tējas. Ja vēlies pīrādziņus cept brokastīs, pagatavo mīklu vakarā un pa nakti noglabā ledusskapī. Arī ābolu pildījumu sagatavo jau iepriekšējā vakarā, bet no rīta visus pārsteidz ar karstiem ābolu pīrādziņiem. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 20-25 pīrādziņi.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais cūkas stilbiņš

Foto: Shutterstock

Neticami gardi krāsnī cepti stilbiņi ar kraukšķīgu un kārdinošu ādiņu. Viens stilbiņš būs piemērots diviem ēdājiem.

Lasīt vairāk

Pienā mērcēta siļķe ar ābolu salātiem

Vakariņu starts – siļķes uzkoda, kurai klāt gardi ābolu salātiņi. Ieturēta klasiskās poļu nacionālās virtuves vērtībās, turklāt receptē āboli celti pavisam jaunā, garšīgākā gaismā. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!