Foto: Shutterstock

Līdz ar pirmajām dzestrajām rudens dienām sācies arī pirmais saaukstēšanās vilnis. To, cik grūti ir ieēst pamatīgu vakariņu maltīti, zinās katrs, kurš slimojis vai aprūpējis slimnieku. Tāpēc ne velti viena no maltītēm, kuru gatavojam un baudām paši, kad neesam savā labākajā formā, ir vistas buljona zupa. Redzot, ka arvien vairāk apkārt parādās kāds, kurš saka, ka viņu ir ķēruši baciļi, izvēlējāmies jums 12 vistas zupu receptes, kas palīdzēs tikt galā ar rudens apaukstēšanos.

Lai pagatavotu patiešām kārtīgu, dzidru vistas buljonu, būs nepieciešama pacietība un laiks. Visgardākais buljons sanāks novārot vistas gaļu, kopā ar visiem kauliņiem, katlā liekot, piemēram, stilbiņus un kājiņas vai pat veselu vistu. Garšai noteikti nedrīkst aizmirst pielikt klāt kādu šķipsniņu sāls un piparu, kā arī svaigus vai kaltētus garšaugus.

Dzidrajā buljonā pēc tam var likt mīksto vistas gaļu, kas noplucināta no kauliņiem, vistas gaļas frikadeles, klimpas vai papildināt zupu ar citām sastāvdaļām. Tāpat, zupa lieliski garšos kopā ar rīsu vai olu nūdelēm, makaroniem vai rīsiem. Bet zupas biezumam noteikti ir vērts pievienot dārzeņus – kartupeļus, burkānus, pastinakus, kāpostus un visu citu, ko sirds kāro. Karstā maltīte ne tikai pabaros, bet arī atvieglos elpošanu, sasildīs krūšu rajonu un liks justies labāk slimniekam. Ārstēšanās īsti garšīgā garā!

Vistas zupa austrumu gaumē

Foto: Publicitātes foto

Sildoša vistas zupa ar austrumnieku motīviem. Pagatavo drēgnākā vakarā un izbaudi!

Lasīt vairāk

Vienkāršā vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar papriku un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Smeķīga vistas zupa ar papriku un valriekstiem.

Lasīt vairāk

Cāļa zupa ar dārzeņiem un makaroniem

Ātri pagatavojama vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem. Patiks mazajiem gardēžiem!

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar rīsiem, puraviem un selerijām

Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.

Lasīt vairāk

Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru

Foto: Vida Press

Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.

Lasīt vairāk

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām

Foto: Shutterstock

Dzidrā vistas zupa ar dārzeņiem un klimpām garšo gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm ķīniešu gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vistas zupa ar nūdelēm – variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Puravu zupa ar vistas stilbiņiem

Foto: Shutterstock

Fantastiski smaržīgā puravu zupas recepte saglabājusies no Viduslaikiem, ko raksturo pievienotās garšvielas - safrāns, kanēlis, muskatrieksta ziedi, krustnagliņas un ingvers. Zupai, protams, netika pievienoti kartupeļi, jo tajā laikā Eiropa kartupeļus vēl nepazina. Ja vēlies, tu vari zupu papildināt arī ar kartupeļiem. Zupai ir ļoti patīkama, svaiga garša, un ingvers kombinācijā ar pipariem tai piešķir nelielu asumiņu.

Lasīt vairāk

Kāpostu un pupiņu zupa ar vistas gaļu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga un aromātiska zupa, kurā bez kāpostu lapām un baltajām pupiņām ir arī vistas gaļa, selerijas un burkāni. Pasniedz vēl karstu kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Vistas buljons ar putotu olu klimpām

Foto: Shutterstock

Lai zupa būtu savādāka kā citas reizes, vistas buljonu var pasniegt ar buljonā vārītiem burkāniem un putotu olu klimpām, beigās porciju pārkaisot ar kapātiem zaļumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!