Foto: Shutterstock kolāža

Aknas parasti sautējam krējuma mērcē vai izmantojam pastētes gatavošanai, bet no tām sanāk arī varen gardas kotletes, plācenīši un pat šniceles, turklāt bez kaitējuma ģimenes budžetam. Ja vakariņās pasniegsi šos labumus ar čaganu kartupeļu biezputru un kraukšķīgām marinētu gurķu šķēlītēm, mājinieki aplaudēs, kājās stāvot. Lūk, 10 receptes iedvesmai, bet te atradīsi noderīgus padomus aknu pareizai priekšapstrādei, lai darbi ritētu kā pa diedziņu.

Aknu šnicele ar kartupeļu biezputru

Foto: Shutterstock

Vienkāršā aknu šnicele ikdienas pusdienu un vakariņu maltītei, kas īpaši labi garšos ar gaisīgu kartupeļu biezputru un sālīta gurķa šķēli vai skābētiem kāpostiem.

Lasīt vairāk

Vienkāršās aknu kotletes

Foto: Shutterstock

Klasisko kotlešu cienītājiem vērts savu ēdienkarti dažādot ar šādām kotletēm, kas visai iecienītas bija pirms daudziem gadiem, bet nepelnīti aizmirstas mūsdienu virtuvē. Aknu kotlešu gatavošanai var izmantot vistas, cūkas un arī liellopa aknas, atkarībā no gaumes. Vairāk par aknu piemērošanu ēdienam un to gatavošanu var lasīt šeit.

Lasīt vairāk

Ceptas cāļu akniņas ar sēnēm un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ceptas cāļu aknas ar sēnēm un tomātiem var pasniegt kā uzkodu ar grauzdiņiem vai kā pamatēdienu, tās pasniedzot ar kartupeļiem.

Lasīt vairāk

Pildītie aknu pankūku uzkodu rullīši

Foto: mosfood

Neparasta uzkoda viesību galdam - rullīši, kas pagatavoti no aknu pankūkām, sēnēm un burkāniem. Savdabīga un neticami laba garša, izmēģiniet un sapratīsiet, ka šī recepte ir tā vērta, lai to atkārtotu vēl un vēl.

Lasīt vairāk

Pikantās cāļa akniņas ar ceptiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silta uzkoda, kas piesies dūšu. Ja galdā ir daudz un dažādas uzkodas, dotais daudzums būs piemērots četriem ēdājiem, bet kā atsevišķa uzkoda diviem ēdājiem.

Lasīt vairāk

Aknu plācenīši

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri, lēti un gardi - aknu plācenīši.

Lasīt vairāk

Aknu plācenīši ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Aknu plācenīši ar ķiplokiem - gardi gan siltā veidā, gan padzisuši uz maizes.

Lasīt vairāk

Ķiplokotais aknu un cauraudzīša iesms

Foto: Shutterstock

Aknu - cauraudzīša iesmu pasniedz ar makaroniem vai kuskusu. Vai baudi tāpat – kā karsto uzkodu.

Lasīt vairāk

Ceptas cāļa akniņas konjakā pēc 19. gadsimta franču receptes

Foto: Shutterstock

Ceptas vistu aknas var izmantot kā uzkodu kopā ar salātiem vai kā pamatēdienu ar tvaicētiem dārzeņiem. Cepšanai tiek izmantoti pīļu tauki, bet tie varētu būt arī zosu tauki, cūku tauki, sviests vai eļļa. Garšas buķete būs visgardākā, ja izmantos pīļu vai zosu taukus.

Lasīt vairāk

Aknu plāceņi ar ceptiem sīpoliem

Foto: Shutterstock

Aknu plāceņi ar ceptiem sīpoliem pusdienu un vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!