Foto: Shutterstock
Kale kāpostiem jeb lapu kāpostiem ir vairākas šķirnes, taču Latvijā visbiežāk nopērkami lillā un tumši zaļi kāposti ar krokotām lapām. Tie ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, tāpēc iekļaujot ikdienas uzturā kale kāpostu, stiprināsiet kaulus, sirdi un asinsvadu sistēmu. Turklāt šajos kāpostos ir zems kaloriju daudzums un augsts šķiedrvielu līmenis.

Ātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut kale kāpostu, ir, pagatavojot tos svaigos salātos, taču jāatceras, ka kale kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā ar tomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās. Lai rosinātu idejas, kā dažādot ikdienas maltītes, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs ātri un viegli pagatavojamas kale kāpostu receptes.

Cēzarsalāti ar kale kāpostu un lasi

Aplūkot recepti

Lapu kāposta pesto

Aplūkot recepti

Zaļais enerģijas kokteilis ar kale kāpostu un augļiem

Aplūkot recepti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!