Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Dodoties uz tirgu pēc dārza labumiem, noteikti starp pirkumiem iekļausies kāds sainītis jauno kartupeļu, kas ilgi gaidīti atgriežas mūsmāju virtuvēs. Pirmais kilograms noteikti tiks notiesāts, novārot un pēc tam ar zaļumiem pārkaisot tupeņus, taču idejas vērts smelties arī oriģinālākām maltītēm.

Ja vārītā veidā kartupeļi tavām garša kārpiņām izcilību neattaisno, bagātīgi apber tos ar garšaugiem, sāli un cep cepeškrāsnī, vai arī novāri un tad apcep sviestā. Garšas dažādībai pamēģini kartupeļus pirms cepšanas apviļāt ar eļļu un sinepēm vai čili pulveri, kariju, ķiploku sāli, ķimenēm un citām garšvielām.

Foto: Shutterstock

Jaunie kartupeļi ir kā radīti salātiem. Vispirms novāri tos sālsūdenī, bet ne līdz galam, lai salātos neizšķīst, tad pilnībā atdzesē un liec kopā ar iecienītākajām piedevām – marinētiem gurķiem, šķiņķi, marinētiem šampinjoniem, grilētiem dārzeņiem, kukurūzu vai jebko citu. Patiesībā, lai vai kādas piedevas izvēlēsies, būs grūti kaut ko sabojāt.

Grila sezonai turpinoties pilnā sparā, līdzās šašlikam vai citiem produktiem izmēģini apcept jaunos kartupeļus. Vari tos iepriekš daļēji novārīt un tad grilēt, bet tikpat labi var katru tupeni ietīt folijā un tad cept virs karstajām oglēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!